Po šanciach v prvom polčase Lokomotíva ratovala bod

Strelec gólu Lokomotívy 
Radoslav Človečko.
Strelec gólu Lokomotívy 
Radoslav Človečko. (Autor: Rudolf Rondzik)
Rudolf Rondzik|5. okt 2018 o 18:00

Futbalisti košickej Lokomotívy remizovali s Pohroním 1:1.

DRUŽSTEVNÁ P/H. Piatkový súboj Lokomotívy a jediného neporazeného tímu 2. ligy Pohronia mal mierneho favorita v mužstve hostí.

O to viac, že domácim chýbal špílmacher Karaš.

Človečko v prvom polčase netrafil, v druhom už áno

Avšak všetko na hlavu mohol postaviť kapitán Lokomotívy Zajac, ktorý mal gólovú šancu už v 2. minúte, no lopta z jeho kopačky sa kotúľala tesne vedľa žrde.

V 11. min. mal blízko ku gólu Jano, ale aj jeho hlavička nabrala smer podobný Zajacovmu pokusu. Do tretice sa sám pred brankárom objavil v 23. min. Človečko, no trafil ho iba do nôh.

„Po chybe ich stopéra som sa dostal trochu nečakane k lopte, bol som však už príliš blízko k ich gólmanovi a tak mi obstrel nevyšiel,” vysvetľoval po stretnutí svoj nezdar Radoslav Človečko.

Naproti tomu hostia v prvom polčase dopredu nič nevymysleli a z tých málo kontier, o ktoré sa pokúšali, strach nešiel.

V nastavenom čase Janova hlavička už-už mierila do siete, avšak Nosko perfektne nahradil svojho brankára a z bránkovej čiary odvrátil nebezpečie.

Zmena po prestávke

Po návrate zo šatní sa obraz hry diametrálne zmenil. Favorit z útočných akcií Lokomotíve riadne zatápal a vrcholom ich snaženia bola Pelegrinim nastrelená žrď.

Neskôr ešte Fabíni iba reflexívne odvrátil Pavúkovu gólovku. Aj na konci prvej hodiny mohli Košičania hovoriť o šťastí, keď opäť D. Pavúk zblízka minul bránu.

A práve tento hráč v 70. min. predsa len zavŕšil druhopolčasovú útočnú smršť Pohronia a zblízka hlavou otvoril skóre.

Z tohto otrasu sa Košičania chvíľu zotavovali, no prišla 82. min. a prvou druhopolčasovou priamou strelou medzi žrde Človečko vyrovnal.

„Po takom priebehu druhej časti sme za bod radi,” povedal po záverečnom hvizde autor vyrovnávajúceho gólu.

„Nezachytili sme nástup súpera, ten rozkrútil poriadny kolotoč a my sme často nevedeli čo skôr. Našťastie sme za z letargie prebrali a mne vyšla prízemná strela perfektne. Škoda, že sme z našich šancí v prvom polčase nevyťažili nejaký náskok, ale súper potvrdil svoju tohtosezónnu kvalitu a aj preto je bod z tohto súboja pre nás vzácny.”

Štatistika

FC Lokomotíva Košice – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 1:1 (0:0),

Góly: 82. Človečko – 69. Pavúk.šedého boxu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Po šanciach v prvom polčase Lokomotíva ratovala bod