Prešovčania chcú po rokoch vyhrať v Zlatých Moravciach

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: SITA)
Miroslava Baranová|28. apr 2018 o 00:00

Pri rieke Žitava sa odohrá súboj desiateho ViOnu s jedenástym Tatranom.

PREŠOV. Po dvoch týždňoch sa na trávniku Zlatých Moraviec predstavia prvoligoví futbalisti Tatrana Prešov opäť.

Pri rieke Žitava sa bude konať súboj desiateho ViOnu s jedenástym Tatranom.

Zeleno-bieli budú hrať proti tímu, ktorý sa na jar trápi. Mužstvo trénera Jarábeka v tomto roku zatiaľ ani raz nevyhralo.

Východniari majú zasa v jarnej časti sympatické výsledky.

V posledných siedmich stretnutiach vyšli bodovo naprázdno iba raz. Jedinú prehru v nadstavbe zaznamenali práve na ihrisku Zlatých Moraviec, kde pred dvoma týždňami nešťastne podľahli Nitre.

Po smoliarskom góle v závere stratili s tým istým súperom dva body aj pred týždňom v Poprade.

„Stratené body ešte nepreboleli, stále je to čerstvé. Aj napriek tomu sa už musíme sústrediť na ďalší zápas, ktorý bude veľmi dôležitý. Dúfam, že body, ktoré sme na štadióne ViOnu stratili proti Nitre, teraz získame späť,“ povedal pre web 1fctatran.sk obranca Prešova Patrik Prikryl.

Zverenci trénera Jarábeka v jari nie sú vo forme, na prvý trojbodový zápis stále ešte len čakajú.

Nad ViOnom vyhrali aj Šarišania, ktorí si výhrou nad týmto súperom pripísali prvý jarný triumf.

„Čaká nás náročný zápas. Zlaté Moravce budú hrať v domácom prostredí a navyše nevyhrali desať stretnutí v rade, určite už chcú bodovať naplno aj oni. V Poprade sme proti nim boli lepší my. Teraz sme sa opäť pripravili na tohto súpera tak, aby sme boli úspešní. Nebude jednoduché vyhrať nad nimi opäť, ale urobíme všetko preto, aby sme sa z víťazstva tešili aj druhýkrát.“

Do konca nadstavby ostávajú už len štyri zápasy.

Náskok jedenásteho Prešova na poslednú Senicu sa zúžil na dva body. Šarišania sa na zaváhanie súpera spoliehať nebudú.

„Treba bodovať v každom zápase, teraz v Michalovciach, potom doma s Podbrezovou a hlavne v dôležitom súboji v Senici. Uvidíme, aký bude potom bodový rozdiel, dúfam, že väčší ako teraz,“ vravel 25-ročný rodák z Banskej Bystrice.

Od návratu do prvej ligy ale Tatran v Zlatých Moravciach nezvíťazil ani raz. Pri rieke Žitava Prešov dvakrát prehral o tri góly. V minulej sezóne 0:3, v aktuálnej 1:4. „koňarom“ sa na trávniku ViOnu nedarilo ani predtým.

V Zlatých Moravciach naposledy vyhrali pred šiestimi rokmi, v apríli 2012.

„Výsledok, aký bol u tohto súpera naposledy, si nepripúšťame. Do Zlatých Moraviec ideme bodovať a robiť všetko preto, aby sme si odtiaľ body odniesli.“

Vyvarovať sa chýb

Prešovčanov v posledných dvoch kolách potápali najmä chyby v defenzíve. Kabína trénera Mišovca bude robiť všetko preto, aby sa v nasledujúcich stretnutiach takýchto momentov vyvarovala.

„Budeme musieť hrať zo zabezpečenej obrany na brejky. Musíme hrať dobre vzadu a pokúšať sa strieľať na súperovu bránku. V utorok a v stredu sme mali dva tréningy. Rozobrali sme si aj videá súpera, jeho silné a slabé stránky. Hlavne sme si pozreli zápas s Nitrou a zanalyzovali góly, ktoré sme dostali. Vonku boli dva v podstate vlastné a doma jeden vlastný. Dúfam, že sa nič podobné už opakovať nebude,“ zakončil Patrik Prikryl.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovčania chcú po rokoch vyhrať v Zlatých Moravciach