Po historickom postupe Ťahanoviec sa s kariérou lúčili kapitán i legenda klubu

Futbalisti MFK Ťahanovce si vybojovali postup do štvrtej ligy.
Futbalisti MFK Ťahanovce si vybojovali postup do štvrtej ligy. (Autor: Rudolf Rondzik)
Rudolf Rondzik|16. jún 2019 o 11:57

Pred ďalšou sezónou musia rozšíriť ihrisko a posilniť káder.

KOŠICE. Slnkom zaliata košická Anička poskytla návštevníkom bývalých prímestských kúpeľov nie iba možnosť rekreácie, ale aj príležitosť vidieť v akcii už istého účastníka IV. ligy Juh MFK Ťahanovce.

Svoj postup z piatej ligy potvrdili už pred týždňom po remíze v Sokoli s rezervou Lokomotívy, a tak sa duel s Maratónom Senca (3:0) niesol v oslavnom duchu.

Začalo to oficiálnou rozlúčkou s aktívnou kariérou kapitána, 40 ročného Vojtecha Kappela.

Ten si navyše ako darček pribalil aj úvodný gól Ťahanoviec v 20. minúte a symbolicky v 40. minúte odišiel z hracej plochy. Kapitánsku pásku odovzdal Tomášovi Labunovi.

Naplnili predsezónny cieľ

Aj preto sa s predsedom klubu Petrom Kasterkom dalo rozprávať už počas sobotňajšej derniéry o celej sezóne i plánoch do novej.

Debatu prerušovali iba momenty, keď sa domácim strelcom darilo skórovať.

„Sme radi, že sme naplnili svoj predsezónny sen, postup vyššie. Neskrývali sme naše ambície ani v čase, keď sme na vedúcu Košickú Novú Ves strácali i sedem bodov a ani potom, keď sa zjavil ďalší kandidát na najvyššiu priečku - rezerva Lokomotívy. Ukázalo sa, že práve víťazstvo na ihrisku, v tom čase lídra súťaže Košickej Novej Vsi, dodalo mužstvu nový víťazný impulz a vieru, že sa to môže podariť.”

Myšlienky šéfa klubu prerušila opäť gólová akcia najlepšieho strelca súťaže Romana Jurka v 36. minúte, no potom pokračoval.

„S príchodom nového sponzora a po presvedčení sa, že klub naozaj pokračuje v serióznej práci, prišlo s pomocou aj miestne zastupiteľstvo. Všetci chápeme, aké dôležité sú v dnešnej IT dobe pohybové aktivity pre mladých a futbal im vytvára k tomu priestor. Svoju pozornosť teda nezameriavame iba na A tím dospelých, ale vytvárame podmienky aj pre mládežníkov.“

Hraciu plochu rozšíria o tri metre

Do vyššej súťaže Ťahanovčania nechcú ísť iba na rok a byť fackovacím panákom.

„Aj preto sme po zisku istoty postupu už rozmýšľali ako ďalej. Je nám jasné, že nás čaká doplnenie kádra a tiež aj splnenie požiadaviek ŠTK na hraciu plochu, ktorú musíme rozšíriť o takmer tri metre. Toto však určite bude menší problém ako nájsť kvalitných futbalistov, “ zamýšľal sa predseda, ale dopredu sa díva optimisticky.

„Všetci sa tešíme z najväčšieho úspechu ťahanovského futbalu v novodobej histórii, ale ten nás zároveň aj zaväzuje a bude vyžadovať zvýšenie aktivít na každej úrovni. Dnes (v sobotu pozn. autora) ešte trochu pooslavujeme, no od pondelka sa musíme prispôsobiť novej realite. Vieme, čo nás čaká, a ustupovať z nastúpenej cesty nechceme.”

Seňa odohrala solídny zápas s niekoľkými príležitosťami, ktorým zabránil
domáci gólman Jurík, a tak na konečných 3:0 upravil v 86. min. Siman.

Najlepší kanonier chce strieľať góly aj v IV. lige

Po stretnutí sme sa opýtali spomínaného najlepšieho kanoniera Romana Jurka, ktorý si napriek nepremenenej jedenástke na svoje konto pripísal ďalšiu gólovú čiarku, celkovo 34-tú, či ho vyššia súťaž ešte láka.

„Viete, ja futbal milujem a pokiaľ mi to ide a som pre tím prospešný, veľmi rád to skúsim aj v štvrtej lige. Túto súťaž poznám, veď ešte nedávno som ju hral v Medzeve a aj keď mi pribudli ďalšie dva roky, chuť strieľať góly ma neprešla. Verím, že nimi pomôžem zdolávať i silnejšie mužstvá, ktoré nás čakajú. Sme dobrá partia, ktorú tento úspech ešte viac zocelil. Dosiahli sme ho všetci vrátane vedenia, lebo sme tomu dali maximum,” uzavrel túto debatu futbalový srdciar, pamätajúci aj prvoligové chvíle.

Ku kuriozitám posledného piatoligového stretnutia ešte patril štart ťahanovskej legendy 58 ročného Milana Korečka, ktorý si pripísal posledných 8 minút svojej aktívnej futbalovej kariéry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Po historickom postupe Ťahanoviec sa s kariérou lúčili kapitán i legenda klubu