03.08.2024 08:00
Deň 8
Minúta po minúte
Live

Po pretekoch niekoľko minút plakal. Americkému plavcovi nevyšla v Paríži obhajoba zlata

Caeleb Dressel.
Caeleb Dressel. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. aug 2024 o 09:14

Priznal, že to nebol jeho najlepší týždeň.

PARÍŽ. Americký plavec Caeleb Dressel nedokázal v Paríži obhájiť olympijské tituly v disciplínach 50 m voľný spôsob a 100 m motýlik.

Dvadsaťsedemročného Američana zachytili v piatok kamery niekoľko minút plakať po neúspešnej obhajobe zlatých medailí z Tokia.

"Iste, neodviedol som svoju najlepšiu prácu. Užil som si veľa zábavy, no toto nebol môj najlepší týždeň," priznal podľa agentúry AP Dressel, ktorý skončil na 50 m v.sp. šiesty, do finále motýlika sa neprebojoval.

Po pretekoch voľným spôsobom sa prevesil na lano v bazéne a neponáhľal sa s odchodom z vody, pričom následne snímali kamery slzy na jeho tvári.

Dressel trval na tom, že nedovolí, aby mu nevydarené preteky pokazili pobyt vo Francúzsku:

"Som na OH, na to nezabudnem. Chcel by som podávať lepšie výkony, ale nepodarilo sa mi to. Trénujem na to, aby som išiel rýchlejšie ako časy, ktoré idem, to viem. Je to ťažké a trochu srdcervúce."

Dressel však neodíde naprázdno ani zo svojej tretej olympiády. Zlato získal v štafete 4x100 m v.sp. a bol to jeho ôsmy najcennejší kov pod piatimi kruhmi.

Súčasťou zlatého tímu v štafete bol aj v Tokiu a predtým aj v Rio de Janeiro v roku 2016.

Gabriela Gajanová.
dnes 11:22
Ukázala odhodlanie. Gajanová do finále? Má na to, myslí si prezident zväzuPetra Korčoka potešil jej výkon v rozbehu na 800 metrov.
dnes 11:22
Caeleb Dressel.
dnes 09:14
Po pretekoch niekoľko minút plakal. Americkému plavcovi nevyšla v Paríži obhajoba zlataPriznal, že to nebol jeho najlepší týždeň.
dnes 09:14
Lukáš Kubiš.online
dnes 08:004
ONLINE: Hromadný štart mužov na OH 2024 dnes, Lukáš Kubiš LIVE (cyklistika)Sledujte online prenos z hromadného štartu mužov na OH 2024. Predstaví sa v ňom aj slovenský cyklista Lukáš Kubiš.
dnes 08:004
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Po pretekoch niekoľko minút plakal. Americkému plavcovi nevyšla v Paríži obhajoba zlata