Stabilná a dynamická jazda. Vlhová nedala súperkám šancu, zhodli sa experti

Petra Vlhová oslavuje so sobíkom  triumf vo fínskom Levi.
Petra Vlhová oslavuje so sobíkom triumf vo fínskom Levi. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|11. nov 2023 o 15:55

Slovenka zaznamenala najdominantnejšie víťazstvo v slalome.

BRATISLAVA. „Máme soba,“ kričali slovenskí priaznivci v Levi. Lyžiarka Petra Vlhová vyhrala úvodné slalomové preteky v sezóne a pripísala si šieste víťazstvo vo fínskom stredisku. 

Vyrovnala sa Mikaele Shiffrinovej, ktorá má vo Fínsku rovnaký počet prvenstiev. Menoslov pretekárok, ktoré za polárnym kruhom vyhrali od roku 2016, sa v prvý súťažný deň nezmenil. 

„Som veľmi šťastná. Úprimne, nečakala som ten rozdiel. Cítim sa dobre a užívam si lyžovanie. Bola som sebavedomá, no pred štartom som cítila stres, nikdy neviete, čo sa môže stať.

Je to úžasné, chcem sa poďakovať môjmu tímu. Ďakujem všetkým a vidíme sa zajtra," povedala po pretekoch víťazka pre FIS. 

Náskok na druhú Dürrovú bol obrovský (1,41 s). Vlhová dosiahla najdominantnejšie víťazstvo v kariére. Náskok viac ako sekundu mala v slalome iba raz – v Záhrebe 2020, kde druhá Shiffrinová stratila 1,31 sekundy. 

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v 2. kole slalomu v Levi

Nemka neverila časomeru

Preteky rozbehla s číslom jeden Wendy Holdenerová. Švajčiarku však rozhodili terénne vlny a po prvom kole figurovala až na sedemnástom mieste. 

„Začiatok bol dobrý, ale ďalšie dievčatá boli oveľa rýchlejšie. V druhom kole budem robiť všetko preto, aby som sa zlepšila, verím si. Na trati boli nerovnosti, organizátori poliali sneh vodou," zhodnotila pre JOJ Šport.

Holdenerovej sa podarilo poskočiť v druhom kole o päť miest. 

Svoju extratriedu ukázala Shiffrinová, ktorá šla do strmej časti bez rešpektu. „Jej jazda vyzerala výborne. Šla dynamicky s krátkymi zábermi. Jej prejav bol o level vyšší ako pretekárky pred ňou,“ komentovala Strachová. 

„Cítila som sa dobre, ale keď som si pozrela video, tak som videla, kde som mala jemné rozhodenia. Nemôžem ísť v druhom kole tak, aby som všetko stratila.

Môžem však zaradiť vyššiu rýchlosť. Som rada, ak môžem využiť svoje lyžiarske danosti. Chcem sa mentálne dobre pripraviť,“ povedal americká lyžiarka pre FIS. 

Na jej výkon nadviazala Lena Dürrová, ktorá v strmej časti zašla najrýchlejší medzičas a dostala sa pred Američanku o dvadsaťštyri stotín sekundy. 

„Je to správny čas?“ neveriacky sa pýtala nemecká lyžiarka. 

Bezkonkurenčná jazda

Na čas Dürrovej odpovedala Vlhová, ktorá perfektne zašla začiatok trate. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Stabilná a dynamická jazda. Vlhová nedala súperkám šancu, zhodli sa experti