26.06.2021 12:30
1. Etapa
Brest > Landerneau
197.8km
sport-ground-additional-data
kopcovitý
Julian Alaphilippe
Deceuninck-Quick-Step

Je výnimočné ísť s ním Tour. Mám ho rád, vraví tímový kolega o Saganovi

Peter Sagan v drese majstra Slovenska.
Peter Sagan v drese majstra Slovenska. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|25. jún 2021 o 17:15

V sobotu sa začína Tour de France 2021.

BRATISLAVA. Tvoria nerozlučnú dvojicu, keď sú spolu, treba sa mať na pozore, lebo radi si vystrelia z kohokoľvek. Aj v pelotóne na pretekoch jazdia často spolu. Ich funkcie sa dopĺňajú.

Akoby jeden bez druhého nedokázali šliapať do pedálov.

Peter Sagan a Daniel Oss sa poznajú od roku 2010. Vtedy slovenský cyklista ako nováčik začal v tíme Liquigas. Po jedenástich rokoch sú stále spolu, hoci už v iných dresoch. 

Oss stále stojí po boku Sagana. Spolu idú už piatu Tour de France

Oss: Pomáhať Saganovi je radosť

„Pre Petra je súťaženie na Tour veľkou výzvou a je to preňho dôležité, sú to predsa najväčšie preteky na svete. Z tohto pohľadu je pre mňa rovnako veľká výzva byť tu s ním, ale rovnako je to aj radosť,“ vravel usmievavý Talian na tlačovej konferencii tímu Bora-Hansgrohe.

„Je to výnimočné ísť s ním Tour. Mám ho rád.“ 

Už v minulosti naznačil, že to, čo pomáha Saganovi k výnimočným výkonom, je pozitívna energia, ktorou sa obklopuje.

So Saganom však nemajú len rovnaký zmysel pre humor alebo spoločnú prácu. 

„Získal si moju dôveru. Som veľmi rád, že sa rozhodol a počas kariéry jazdí so mnou,“ vravel Sagan o tom, čo ich spája.

„Prežili sme spolu veľa dobrého aj zlého. Často sme spolu na pretekoch bývali na izbe. Som rád, že stále pokračuje v kariére po mojom boku.“  

Šancu má hneď v prvý deň

Trasa pretekov tento rok ponúka slovenskému majstrovi veľa príležitostí. Pokojne môže bojovať o etapové víťazstvo aj 12-krát. Hneď v sobotu bude mať príležitosť zabojovať aj o žltý dres.  

„V pelotóne je veľa favoritov nie je to len o mne. Pokúsim sa o maximum, ale uvidíme zajtra ako to dopadne. Mám šancu aj ja, ale vždy to záleží na tom, ako sa etapa vyvíja,“ hodnotil. 

Aj pri desiatom štarte na francúzskej Grand Tour sú jeho ciele rovnaké ako v minulosti. Vybojovať etapové víťazstvo a pokúsiť sa uspieť v bodovacej súťaži. 

Na slávnych pretekoch vyhral 12 etáp, získal 7-krát zelený dres, štyri dni jazdil v drese lídra celých pretekov. Je niečo, čo by ešte chcel na Tour získať?

„Vždy som sa snažil jazdiť koncentrovaný a čo najlepšie pripravený, pretože tým idete v ústrety dobrým výsledkom. Preto sa snažím počas celej kariéry v dobrom prekvapiť sám seba. Už poznám mnohé svoje limity, ale v niečom stále neviem, kde sú. Toto musím ešte zistiť,“ vravel. 

Tour štartuje v sobotu v Breste. 

Tour de France

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2021»Je výnimočné ísť s ním Tour. Mám ho rád, vraví tímový kolega o Saganovi