Čin oľutovala. Žena, ktorá spôsobila hromadný pád na Tour, spoznala trest

Transparent na Tour de France 2021.
Transparent na Tour de France 2021. (Autor: Twitter)
TASR|9. dec 2021 o 15:42

Jej meno nezverejnili pre ochranu súkromia.

BREST. Fanúšičke, ktorá spôsobila hromadný pád cyklistického pelotónu na tohtoročnej Tour de France, vymeral súd pokutu 1200 eur.

Okrem toho musí zaplatiť symbolické jedno euro Profesionálnej cyklistickej asociácii (CPA), ktorá vystupovala v súdnom procese ako žalobca.

Obžaloba navrhovala pre 31-ročnú ženu štvormesačný podmienečný trest. Zdôvodňovala to tým, že fanúšička svojím činom ohrozila ľudské životy a neúmyselne spôsobila zranenia.

Prokurátor Solenn Briand uznal, že obžalovaná si uvedomila, aké nebezpečné bolo jej správanie a vyjadrila nad ním ľútosť.

Na súde v meste Brest priznala, že konala hlúpo a cíti sa zahanbená. "Hanbím sa. Som tichá osoba. Všetko, čo sa stalo, je presným opak toho, čím som," uviedla ešte na októbrovom pojednávaní žena, ktorej meno nezverejnili v záujme ochrany jej indentity.

Fanúšička s transparentom zapríčinila pád v 1. etape tohtoročnej Tour de France. Štyridsaťšesť kilometrov pred cieľom sa jazdcom postavila do cesty, Tony Martin sa jej nedokázal vyhnúť a spustil hromadný pád.

Na zemi skončilo mnoho favoritov, medzi nimi Primož Roglič, Tadej Pogačar a víťaz etapy Julian Alaphilippe. Jashovi Sütterlinovi nedovolili zranenia na podujatí pokračovať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2021»Čin oľutovala. Žena, ktorá spôsobila hromadný pád na Tour, spoznala trest