Pekár: Chceme byť opäť dominantní

Radovan Pekár. Kapitána Tatrana teší, že všetci hráči sú zápasovo vyťažení.
Radovan Pekár. Kapitána Tatrana teší, že všetci hráči sú zápasovo vyťažení. (Autor: TANPO)
Ján Leško|11. nov 2017 o 00:00

V Prešove sa v sobotu uskutoční šláger Slovnaft Handball Extraligy.

PREŠOV. Po klubovom derby dvoch tímov Tatrana Prešov čaká úradujúceho slovenského hádzanárskeho majstra a suverénneho lídra súťaže v domácej hale ďalší zápas Slovnaft Handball Extraligy (SHE).

Líder už s osembodovým náskokom

Proti sebe sa minulú nedeľu postavili prvé dva tímy aktuálnej tabuľky SHE. Keďže Tatran Prešov II majstrovi podľahol, klesol na štvrtú pozíciu.

Mužstvo trénera Slavka Golužu následne vyhralo v Považskej Bystrici a svoj náskok na prvom mieste pred druhými Topoľčanmi, tretími Považanmi a štvrtým Prešovom II, zvýšilo už na osem bodov.

Sobotňajší zápas medzi Tatranom Prešov a HK Agro Topoľčany (18. h) bude šlágrom deviateho kola, keďže aktuálne prvý nastúpi proti druhému.

„Topoľčany sa radia k húževnatým extraligovým súperom, nepríjemní bývajú predovšetkým v domácom prostredí,“ stručne charakterizoval najbližšieho súpera kapitán Tatrana Prešov Radovan Pekár.

„Tentoraz je výhoda domáceho prostredia na našej strane. Všetko naše snaženie v príprave na tento súboj smerovalo k tomu, aby tým dominantným tímom bol Tatran. Podobne ako naostatok v Považskej Bystrici. Súperi sa menia, avšak naša príprava a zámery sa nemenia. V každom stretnutí sa usilujeme ísť na maximum, zdokonaľovať to, čo hodláme hrať. Platí to o sobotňajšom extraligovom zápase s Topoľčanmi, ale aj o najbližších, v utorok v rámci SEHA ligy s Novým Sadom, či na druhý deň potom v Hlohovci.“

Stále musia na plný plyn

Tatran Prešov slovenskej najvyššej súťaži hádzanárov naďalej kraľuje. V SEHA lige je po šiestich odohraných zápasoch s dvanástimi bodmi štvrtý.

Faktom ostáva, že tím S. Golužu má po určitých rošádach v kádri vzostupnú formu.

„Je to spôsobené zvyšujúcim sa počtom zápasov, i tým, že čím viac sme spolu, tým viac si na ihrisku rozumieme. Samozrejme, na nejakých detailoch treba stále ešte pracovať. Ide o prirodzený proces, ktorý, čo iste teší, prináša výsledky. Aj preto, že čoraz lepšie si rozumieme v obrane. V niektorých herných situáciách, pri ktorých nie je možnosť čosi si povedať, sa už vieme dohovoriť trebárs mimikou či nejakým pohybom. Pre mňa ako kapitána tímu je potešiteľný fakt, že ani jeden z tých, čo sú zapojení do zápasového diania, nejdú na pol plynu, ale na plné obrátky,“ zdôraznil R. Pekár.

„V podstate všetci hráči kádra Tatrana sú zápasovo dostatočne vyťažení. Či v prvom alebo v druhom extraligovom tíme, za ktorý hrávajú aj viacerí dorastenci. Nik z nás sa teda nemôže sťažovať, že iba vysedáva na lavičke. A to je určite len a len na prospech oboch klubových tímov v SHE. Dnes je pred nami úloha potvrdiť doma rolu favorita a potom uspieť pred vlastným publikom aj v stretnutí nadnárodnej ligy budúci utorok s Vojvodinou Nový Sad.“

Okrem šlágra SHE Prešov – Topoľčany odohrá v sobotu zaujímavý zápas v desiatom kole spoločnej slovensko–českej MOL ligy hádzanárok aj ŠŠK Prešov na ihrisku HK AS Trenčín.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pekár: Chceme byť opäť dominantní