Dunajská Streda vyhrala aj šiesty zápas, Slovan v derby zdolal Trnavu

Futbalisti DAC Dunajská Streda.
Futbalisti DAC Dunajská Streda. (Autor: TASR)
Športové prenosy SME, TASR|12. sep 2020 o 18:30

Žilina prekvapivo prehrala.

BRATISLAVA. Futbalisti majstrovského Slovana Bratislava zvíťazili v sobotňajšom stretnutí 6. kola Fortuna ligy nad Spartakom Trnava 2:0.

Skóre 157. derby otvoril v 13. minúte Žan Medved, druhý gól domácich pridal v 22. minúte Nono.

Víťaznú premiéru na lavičke Slovana absolvoval nový slovinský tréner Darko Milanič.

Na Tehelnom poli sa pre opatrenia v súvislosti s pandémiou koronavírusu hralo bez divákov, klub pred výkopom protestoval proti obmedzeniam transparentom a prvých 30 sekúnd stáli hráči na mieste.

To najlepšie zo zápasu Slovan Bratislava - Trnava: fotogaléria

12.9.2020

Bratislavčania dosiahli štvrté víťazstvo v tejto sezóne Fortuna ligy, na konte majú dvanásť bodov a k dobru odložený domáci zápas 4. kola proti Senici.

Trnavčania nazbierali sedem bodov s bilanciou dve víťazstvá, jedna remíza a tri prehry.

Na čele súťaže je naďalej Dunajská Streda, ktorá v doterajších šiestich stretnutiach nestratila ani bod. V sobotu doma zdolala Ružomberok 3:2.

O prekvapenie sa postarali hráči Serede, ktorí si poradili so Žilinou 3:2.

Nitra vďaka parádnemu záveru doma zdolala Pohronie 2:1 a Michalovce remizovali s Trenčínom 1:1.

Fortuna liga - 6. kola:

Slovan Bratislava - Trnava 2:0 (2:0)

Góly: 13. Medved, 22. Nono

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

Hlasy po stretnutí

Darko Milanič, tréner Slovana: "Bolo to derby s veľmi kvalitným súperom. Boli sme veľmi motivovaní najmä v úvode stretnutia, čo vyústilo do dvoch strelených gólov. Druhá polovica prvého polčasu však nebola úplne podľa mojich predstáv, boli sme pasívni, aj preto som cez polčas pristúpil k zmene, keď Dejan Dražič nahradil Dávida Strelca.

Myslím si, že po prestávke to bolo v našom strede o čosi lepšie. Mali sme aj viacero brejkov, ale efektivita bola nízka, na druhej strane nás teší nula v počte inkasovaných gólov. Sme radi, že sme vyhrali derby."

Marián Šarmír, tréner Trnavy: "Prišli sme na Slovan s istým zámerom, s istým rozostavením. Išli sme 4-2-3-1, chceli sme byť aktívni v krajných vertikálach. Žiaľ, vo finálnej fáze nám chýbal pokoj na kopačkách. Po šestnástku to bolo v poriadku, slušne sme kombinovali, ale vo finálnej fáze to bolo z našej strany slabé, mali sme málo zakončení, aj keď sme hrali na Slovane.

Prvý gól sme dostali po školáckej chybe, zlé prebratie hráča v šestnástke, to sa nemôže stať na ligovej scéne. V druhom polčase sme chceli byť aktívni, chceli sme so zápasom niečo urobiť, žiaľ, nepodarilo sa nám to. Slovan dal dva góly, takže zaslúžené víťazstvo domácich."

Dunajská Streda - Ružomberok 3:2 (0:1)

Góly: 53. Kalmár, 57. Ramirez, 59. Kalmár - 20. Almási, 62. Kmeť

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

Hlasy po stretnutí

Bernd Storck, tréner Dunajskej Stredy: "Ako sme očakávali, bol to náročný zápas. Hrali sme proti Ružomberku už štvrtýkrát. Mali sme dobrý úvod, aj veľké šance, ktoré Ramirez a Divkovič mali premeniť. Potom sme stratili kvalitu v prihrávkach. V dezorientácii sme dostali gól a červenú kartu.

V polčase sme spravili zmeny v taktike, do druhého polčasu sme išli zlepšiť defenzívu. Podarilo sa nám streliť pekný gól na 1:1, potom prišiel neuveriteľný gól Ramireza a gól Kalmára. Hráči urobili všetko, aby zvíťazili, išli aj za štvrtým gólom. Je to výborný výsledok, aj pre našich fanúšikov. Škoda, že ich tu dnes nemohlo byť viac."

Ján Haspra, tréner Ružomberka: "To, prečo sme prišli do Dunajskej Stredy, sme splnili do bodky. V prvom polčase sme sa ujali aj vedenia, súper prišiel o jedného hráča. Prvý polčas bol vynikajúci. Do druhého sme išli s cieľom udržať súpera na dištanc a dať ďalší gól. Päť minút druhého polčasu sme zaspali, súper to kvalitným hráčom využil a ujal sa vedenia. Bola to pre nás veľká facka. Do konca sme sa snažili výsledok zvrátiť, pre diváka to bol perfektný zápas."

Sereď - Žilina 3:2 (2:0)

Góly: 28. Pankaričan, 42., 55. Špehar - 76. Vallo, 90.+ Kurminowski

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

Hlasy po stretnutí:

Peter Léránt, tréner Serede: "Myslím, že sme dnes videli zaujímavý zápas aj s gólovým korením. Škoda našich nevyužitých šancí, pretože Žilina sa vrátila dvoma gólmi do hry. Víťazstvo sme si zaslúžili."

Pavol Staňo, tréner Žiliny: "Sereď dnes hrala dobre, agresívne. Taktický plán, ktorý sme mali, nám nevychádzal. Dnes sme boli slabší ako domáci. Škoda, že naše góly prišli až v závere zápasu."

Nitra - Pohronie 3:1 (1:0)

Góly: 22. Kolčák, 88. Weir vl., 90.+ Danek - 65. Mazan

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

Hlasy po stretnutí

Mikuláš Radványi, tréner Pohronie: "Vstup do zápasu sme nemali dobrý. Dostali sme gól, no potom sme vyrovnali hru a mali sme aj stopercentnú šancu, keď Bon išiel sám na brankára a nedal. Moji hráči si myslia, že sú inde ako sú a druhý polčas nebol absolútne adekvátny, teda taký, aký som od nich očakával.

V prestávke som ich nabádal hrať agresívnejšie. Do druhého dejstva sme vstúpili dobre a vyrovnali sme. Tam sa lámal chlieb a mali sme viac z hry. V závere sme však inkasovali vlastný gól, ktorý nás mrzí. Som smutný z výkonu niektorých hráčov a to by sa v lige nemalo stávať."

Gergely Geri, tréner Nitry: "Do pre nás dôležitého zápasu sme vstúpili aktívne. Prvých 20 - 25 minút bolo z našej strany slušných, ale po strelenom góle sme už boli pasívni. Pokračovalo to aj druhý polčas. Asi sme sa obávali o výsledok. Súper nás vytrestal a vyrovnal. V závere nám vyšli striedania. Veľmi ma teší, že chlapci z našej akadémie priniesli oživenie na ihrisko, hlavne Maťo Franko a Paťo Danek. Sme radi za tri body."

Michalovce - Trenčín 1:1 (0:1)

Góly: 83. Phillips - 40. Čatakovič

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

Hlasy po stretnutí

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Sme sklamaní z výsledku. Väčšiu časť zápasu sme boli dominantní. Hostí sme vysoko napádali, nechceli sme ich nechať hrať. Vypracovali sme si dostatok príležitostí ešte v prvom polčase, nastrelili sme aj žŕdku, no napokon sme inkasovali. Po štvrťhodine hry v druhom polčase išli hráči za víťazstvom, chceli s výsledkom niečo urobiť. Dali sme gól, no mali sme možno aj desať ďalších šancí. Chlapcov musím pochváliť za dnešný výkon."

Stijn Vreven, tréner AS Trenčín: "Z našej strany to bolo zlé, nespoznával som svoje mužstvo. Hrali sme zle po taktickej stránke, náš výkon nebol dobrý. Boli sme zlí v prihrávkach, na lopte. V druhom polčase sme s tým chceli niečo urobiť a hoci sme ukázali aj niečo pozitívne, tak prevažovali tie horšie momenty. Myslím si, že si víťazstvo zaslúžil domáci tím. My si berieme jeden bod a to je viac, než sme si zaslúžili."

ONLINE PRENOS: Slovan Bratislava - Spartak Trnava (futbal, NAŽIVO, LIVE, stream, video, Fortuna liga, dnes, sobota)

Fortuna liga  2020/2021
12.09.2020 o 18:30
Slovan Bratislava
2:0
(2:0, 0:0)
90+3 minúta
Ukončený
Trnava
Prehľad
Góly: 13. Medved (Ratão), 22. Nono. ŽK: 38. De Marco (SBA), 87. Nono (SBA), 90+2. Lovat (SBA) – 21. Miković (TRN), 68. Grič (TRN), 90+2. Savvidis (TRN). Rozhodca: Glova – Hrčka, Hrmo.
Prenos
Derby malo svoj náboj, až kým Slovan nevyhrával 2:0, potom už tempo hry upadlo. Trnava si nedokázala vytvárať gólové šance a Slovan si svoj dvojgólový náskok ustrážil až do konca stretnutia.
90+3
Koniec zápasu.
90+3
Vlasko napálil loptu do múru, dostal sa aj k následnej dorážke, no mieril vedľa brány.
90+2
yellowCardŽltú kartu dostáva Lucas Lovat (ŠK Slovan Bratislava).
90+2
yellowCardŽltú kartu dostáva Kyriakos Savvidis (FC Spartak Trnava).
90+2
Faul Nona na Pačindu a ešte uvidíme priamy kop hostí.
90
Dražić prihral na hranicu šestnástky Ožboltovi, ktorý bol ale hneď obkľúčený trnavskými hráčmi a tak nemohol zakončiť.
89
Slovan sa v druhom polčase ani veľmi nenadrel, Trnava ho k tomu nedonútila. Vôbec to v závere zápasu nevyzerá na nejaký trnavský tlak či snahu o dramatizáciu zápasu.
87
yellowCardŽltú kartu dostáva Nono (ŠK Slovan Bratislava).
87
Na druhej strane neprešiel do šestnástky Dražić cez Savvidisa.
85
Hráči Trnavy zakombinovali na jeden dotyk, ale do pokutového územia ich nevpustil čerstvý hráč na trávniku Lovat.
84
changeStriedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Žan Medved, prichádza Alen Ožbolt.
84
changeStriedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Vernon De Marco, prichádza Lucas Lovat.
82
changeStriedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Yann Yao, prichádza Godinho Alves.
82
Daniel nacentroval na hlavu Medveda, ktorý zvnútra šestnástky hlavičkoval len do náručia Rusova.
81
Trnavčania zahrávali priamy kop z pravej strany, Vlaskov center odvrátil Daniel. Potom Medved zblokoval strelu Izuchukwua.
78
Zdroj: www.huste.tv
78
importantMoha vyšachoval dvoch hráčov Trnavy, následne prihral do strany Danielovi, ktorý zblízka trafil vybiehajúceho Rusova! Prvá strela Slovana na bránu v druhom polčase.
77
Vlasko centroval za obranu, no Vernon jeho úmysel prečítal a loptu odhlavičkoval.
76
Faul na Bukatu, previnil sa Nono. Vlasko pošle center do šestnástky.
74
Žltú kartu inkasoval tréner Trnavy, Marián Šarmír.
73
Center Nona z rohu nebezpečenstvo pre Spartak nepriniesol, no Slovan zostáva pri lopte.
72
changeStriedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Jakub Grič, prichádza Kyriakos Savvidis.
72
changeStriedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Rafael Ratão, prichádza Erik Daniel.
72
changeStriedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Aleksandar Čavrić, prichádza Rharsalla Moha.
71
Saymon nacentroval na Pačindu na zadnú žrď, hosťujúci hráč hlavičkoval do bočnej siete.
71
Mikovič sa snažil vysunúť Turňu, Vernon si dal pozor.
69
Konflikt medzi Božikovom a Yaom, všetko ukľudňuje hlavný rozhodca, karty neudeľuje.
68
yellowCardŽltú kartu dostáva Jakub Grič (FC Spartak Trnava).
67
Rýchly protiútok Trnavy, zdalo sa, že prihrávku od Pačindu tečoval De Kamps, no kopať sa bude od domácej brány.
66
Nebezpečný Vlaskov center, ale Tumma vo vzduchu fauloval Božikova, takže je pískané.
65
Božikov musel ísť pod nohy Pačindu, domáci kapitán to zvládol, ale Trnava bude kopať roh.
63
Dlhý pas Griča na Mikoviča, ten si vybral Vlaska, ktorý centroval do šestnástky, ale len do územia, kde bol Vernon.
62
Čavričovi nabehol Pauschek, ale v súboji si pomáhal faulom. Lopta pre Spartak.
59
changeStriedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Yusuf Bamidele Isa, prichádza De Barros Cabral Saymon.
59
Yao loptu nepríjemne napálil do pred ním stojaceho Abenu, ktorý je otrasený.
57
Domáci získali loptu, Čavrič prihrával do ľavej strany do šestnástky, výborne tam zasiahol Turňa a zažehnal hroziace veľké nebezpečenstvo, nakoľko v pokutovom území už číhali Ratao či Medved.
56
Po rozohrávke De Kampsa pálil z diaľky Nono, ale lopta skončila vedľa pravej žrde.
55
Medveda zasiahol v hlavičkovom súboji Tumma, hráč Slovana bol trochu otrasený, ale pokračuje v hre.
54
Dražič poslal pekný oblúčik do pokutového územia, ale tam s Turňa v osobnom súboji poradil s Rataom.
52
Slovan zahrával priamy kop z ľavej strany, Nonov center hosťujúci hráč hlavou odvrátil.
51
Slovan rozohral nakrátko, potom ešte kombinoval v blízkosti šestnástky, no čiarový rozhodca odmával ofsajd.
50
Vďaka Dražićovi získali domáci rohový kop.
49
Božikov zastavil pas na Pačindu, ktorého sa snažil nájsť Mikovič. Trnava to má ťažké, Slovan je v defenzíve pozorný.
48
Druhý polčas začal kúskovanou hrou. Po faule v strede poľa budú rozohrávať domáci.
46
changeStriedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Dávid Strelec, prichádza Dejan Dražić.
46
Začal sa druhý polčas.
Slovan po prvom polčase vyhráva nad Trnavou 2:0. Skóre otvoril v 13. minúte Medved, do dvojgólového vedenia poslal belasých v 22. minúte Nono. Trnava má cez polčasovú prestávku o čom premýšľať.

Druhý polčas sa začne približne o 19:34.
45
Prvý polčas sa skončil.
44
Pačindu križoval Vernon a urobil to veľmi dobre pre svoj tím, rohový kop z toho nebude.
43
Lopta smerovala na Yaa, ale ten bol dobre pokrytý. Nasledovať bude kop od brány.
41
Aktívny Ratao prihrával z ľavej strany pred bránu, odkopol Tumma.
40
importantPo zlej rozohrávke Trnavy sa k strele z prvej dostal Ratao, mieril k ľavej žrdi, Rusov sa hodil po lopte a vyrazil ju pekným zákrokom na rohový kop!
38
Tak v 38. minúte sa toho udialo veľa. Bukata napriahol a len tesne minul pravú žrď.
38
yellowCardŽltú kartu dostáva Vernon De Marco (ŠK Slovan Bratislava).
38
Rýchla trnavskí akcia z ľavej strany. Mikovič našiel vo vnútri šestnástky Vlaska, ktorý ihneď vystrelil, Greif predviedol úspešný zákrok.
37
Ratao sa ochotne vrátil dozadu a vyhral súboj s Turňom.
36
Pačinda centroval z krídelného priestoru, no Greifa nezaskočil.
33
Trnava hľadá nejakú skulinku, ale je veľmi ďaleko od brány Slovana. Dlhá lopta hľadala Turňu, no bola príliš prudká a Turňa ju nespracoval.
32
Vyššie napádanie Trnavčanov a tak Greif posiela loptu ďaleko od svojej brány.
31
Lopta mierila na prvú žrď, kde bol Čavrič, no nedostal sa cez Bamideleho.
30
Bamidele fauloval Vernona a Slovan bude zahrávať priamy kop, taký skrátený roh.
29
Vysoký center na Medveda, ale nedokázal ju sklepnúť Strelcovi. Slovan zostáva na súperovej polovici a vhadzuje.
28
Pred Greifom vznikol zmätok, no Bamidele loptu zle usmernil, následne sa pískal útočný faul hostí.
27
Lopta padala k Bamidelemu, ale napokon sa od Pauscheka odrazila za čiaru. Nasleduje roh.
27
Nono fauloval a priamy kop má k dispozícii aj Trnava.
26
Trnavčania to urobili netradične a šikovne, ale Slovan sa ubránil, Božikov loptu odhlavičkoval.
25
Dvom trnavským hráčom sa nepodarilo prejsť do blízkosti pokutového územia. Trnava drží loptu, ale nasledovala spätná prihrávka. Až neskôr po zblokovanom centri Mikoviča uvidíme rohový kop.
22
Zdroj: www.huste.tv
22
goalSlovan dal gól!
K exekúcii priameho kopu sa postavil NONO a krásne to trafil do pravého horného rohu. Rusov sa lopty dotkol, ale už ju nedokázal vytesniť mimo brány. Slovan vyhráva 2:0.
21
yellowCardŽltú kartu dostáva Martin Miković (FC Spartak Trnava).
20
Dôrazný Ratao získal loptu, posunul ju napravo Čavričovi, ktorý bol faulovaný tesne pred šestnástkou a získal pre Slovan priamy kop z veľmi nebezpečnej pozície.
19
Abena odobral loptu Yaovi v pokutovom území, jednalo sa o čistý súboj.
19
Vernon vhadzuje na vlastnej polovici, loptu získali Trnavčania, no posúvajú ju len dozadu.
15
Po súboji s Bamidelem zostáva na trávniku Vernon, ale lekársku pomoc napokon nepotrebuje.
13
Zdroj: www.huste.tv
13
goalSlovan dal gól!
Výborný prudký center Rataa na päťku, kam si nabehnutie presne načasoval ŽAN MEDVED a z voleja posiela loptu do siete! Slovan ide do vedenia 1:0.
11
Pačinda vysunul Yaa, ale s ním sa vrátil Pauschek. Napriek tomu sa Yaovi podarilo prihrať, ale na Pačindu to bolo nepresné.
10
Čavrič skončil na trávniku, ale je z toho iba vhadzovanie pre Spartak.
9
Náznaky šancí už boli, najmä z strany Slovana, ale inak mužstvá zvolili najmä vyčkávaciu taktiku.
7
Vysoká lopta neprešla k Tummovi, odvrátil ju Abena.
6
Abena fauloval Yaa, hostia majú k dispozícii štandardnú situáciu.
5
Pauschek sa snažil zrýchliť hru a kolmo prihrával, no našiel iba hráča súpera.
5
Greif odovzdáva loptu Abenovi ten si pomáha prihrávkou na Božikova.
3
Trnavčania s pokojnou rozohrávkou na vlastnej polovici.
2
importantSlovan v prvej šanci. Z ľavej strany zakončil Ratao po zemi iba do Rusova!
1
importantPrvých 30 sekúnd sa na protest proti najnovším opatreniam proti koronavírusu nehrá. Hráči stoja na mieste.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

ŠK Slovan Bratislava: Greif – Pauschek, Abena, Božikov (C), De Marco – Nono, de Kamps – Čavrič, Strelec, Ratao – Medved.
Náhradníci: Ružinský – Ožbolt, Moha, Daniel, Bajrić, Lovat, Dražić.

FC Spartak Trnava: Rusov (C) – Turňa, Tumma, Izuchukwu, Miković – Bukata, Grič – Bamidele Isa, Vlasko, Yao – Pačinda.
Náhradníci: Kamenár – Mihal, Jónsson, Kóša, Saymon, Alves, Savvidis.

Rozhodca: Glova – Hrčka, Hrmo.
Najslávnejšie slovenské derby napíše svoju 157. kapitolu. Slovan Bratislava hostí o 18:30 na Tehelnom poli Spartak Trnava.

SLOVAN
Premiéru na lavičke belasých zažije nový tréner Darko Milanič, ktorý nahradil odvolaného Jána Kozáka ml. Slovan je po štyroch odohraných zápasoch v tabuľke na druhom mieste s deviatimi bodmi, šesť bodov za Dunajskou Stredou, ktorá však odohrala o zápas viac. Belasí v minulom kole zvíťazili v Trenčíne 2:1, následne postúpili ďalej aj v Slovnaft Cupe, keď Belušu zdolali 2:0.

TRNAVA
Vstup do sezóny jej vyšiel, zvíťazila nad Michalovcami a Ružomberkom. Následne však prišla remíza s Pohroním a prehra v Dunajskej Strede. V minulom kole Spartak podľahol doma Seredi 0:2. Chuť si napravil v domácom pohári, keď vyradil Malženice v pomere 3:0. Trnavským futbalistom patrí aktuálne štvrtá priečka so siedmimi bodmi. Na tretiu Žilinu strácajú dva body.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dunajská Streda vyhrala aj šiesty zápas, Slovan v derby zdolal Trnavu