Slovan hlási prvú posilu, no má aj problém. Peniaze za Šporara neprišli

Ondřej Petrák.
Ondřej Petrák. (Autor: skslovan.com)
TASR|24. júl 2020 o 07:54

Slovan reagoval už aj právne.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový majster ŠK Slovan Bratislava získal z nemeckého Norimbergu Ondřeja Petráka.

Dvadsaťosemročný český stredopoliar podpísal s klubom zmluvu na tri roky, informoval web Slovana.

Petrák strávil v Nemecku sedem rokov a odohral 135 zápasov vrátane 33 v najvyššej súťaži.

Potreboval zmenu

"Po zranení Filipa Lichého a odchode Marina Ljubičiča bolo našou prioritou posilniť stred poľa. V strede nám typologicky chýbal vysoký, fyzicky disponovaný hráč," vysvetľuje na webe klubu generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml.

"Petrák spĺňal naše kritériá a som veľmi rád, že sme ho získali a dohodli sme sa na trojročnom kontrakte. Dlhodobo sme ho sledovali a zároveň sme získali pozitívne referencie od Mareka Mintála, ktorý ho dobre pozná z Norimbergu," doplnil.

Vizitka Ondřeja Petráka

Dátum a miesto narodenia:

<>
  • 11. marca 1992, Praha
<>

Výška:

<>
  • 187 cm
<>

Kluby:

<>
  • SK Slavia Praha (CZE),
  • 1. FC Norimberg (GER),
  • Dynamo Drážďany (GER)
<>

Reprezentácia:

<>
  • Česko „21“ (12 zápasov/1 gól),
  • Česko „20“ (1 zápas),
  • Česko „18“ (4 zápasy),
  • Česko „17“ (6 zápasov),
  • Česko „16“ (6 zápasov)

Petrák je odchovanec Slavie Praha, do Norimbergu prestúpil v roku 2014, uplynulé mesiace odohral na hosťovaní v Dyname Drážďany.

Na majstrovstvách Európy 2015 do 21 rokov odohral za Česko všetky tri zápasy a dostal sa aj do širšej nominácie národného A-mužstva.

"Takmer po siedmich rokoch v Nemecku som už potreboval zmenu, chcel som zažiť niečo iné a získať novú motiváciu. Slovan bol mojou prioritou a som veľmi rád, že to takto dopadlo," priznal Petrák.

"Prvé dojmy sú výborné, štadión na Tehelnom poli je úplne fantastický. Dlho som nestál na takom krásnom štadióne, a to som naposledy pôsobil v Nemecku. Veľmi túžim po zisku titulu. Chcem pomôcť k naplneniu klubových cieľov či už na domácej alebo medzinárodnej scéne," doplnil.

Za Šporara neprišla druhá splátka

Okrem Petráka zatiaľ nikto do mužstva nepribudne. O odchodoch hráčov v klube neuvažujú, i keď záujem Slovan eviduje.

"Radikálne zmeny neplánujeme. Káder chceme v čo najväčšej miere udržať pokope. Koronavírus ovplyvnil trh s hráčmi, nepredpokladám veľké zmeny. Kľúčových hráčov nechceme uvoľniť. Evidujeme šumy okolo hráčov, ktorí neboli spokojní s minutážou na ihrisku. Momentálne sme v rokovaní ohľadne prestupu dvoch hráčov, ale to sa pravdepodobne v krátkej dobe neudeje," vysvetlil Kmotrík.

Podľa generálneho riaditeľa klubu Slovan netlačia ekonomické dôvody a ak už príde ponuka na kúpu hráča, musí byť zaujímavá.

"Sme ekonomicky stabilní a nie je pre nás nevyhnutné zbaviť sa niektorých hráčov a už vôbec nie pod cenu. Hráči sa dnes predávajú za menej peňazí a my nechceme predať niekoho za menej, ako sme ho mohli predať pred koronakrízou. Počkáme si do budúcnosti. S hráčmi máme dlhodobé kontrakty, nemusíme sa nikam ponáhľať a môžeme si počkať na adekvátne ponuky," tvrdí.

Napriek ekonomickej stabilite však v klube slovenského majstra riešia aj dlh, ktorý má voči nemu portugalský Sporting Lisabon.

"Sporting si neplní svoje záväzky, ktoré mu vyplývajú zo zmluvy za predaj Andraža Šporara. Reagujeme už aj právne. Prišla nám prvá splátka, druhá už nie a tretia sa blíži. Zatiaľ to pre nás nevyzerá pozitívne. Sporting, bohužiaľ, nie je momentálne schopný plniť si záväzky," prezradil Kmotrík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan hlási prvú posilu, no má aj problém. Peniaze za Šporara neprišli