Bezradný tím prehral so Slovákmi, musia mu pomáhať súperi a rozhodcovia (ohlasy médií)

Peter Cehlárik a Arťom Švec - Rogovoj v zápase Slovensko - Rusko na MS v hokeji 2021.
Peter Cehlárik a Arťom Švec - Rogovoj v zápase Slovensko - Rusko na MS v hokeji 2021. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|25. máj 2021 o 09:40 (aktualizované 25. máj 2021 o 10:30)

Prečítajte si ohlasy médií.

RIGA, BRATISLAVA. Slovensko po skvelom výkone zdolalo favoritov z Ruska v A-skupine na MS v hokeji 2021 v lotyšskej Rige 3:1.

Prečítajte si ohlasy médií na utorňajší zápas.

Sovsport (Rus.)

"Krutá pravda o ruskom tíme na majstrovstvách sveta: nedokážeme skórovať bez toho, aby nám pomohol súper alebo rozhodcovia.

Bezradný tím strelil skromným Slovákom len jeden gól. Predtým sme písali o tom, že my sme nezdolali Čechov a Britov. Oni sa totiž porazili sami. Teraz sa ukázalo, že to bola pravda."

Sport Expres (Rus.)

"Rusko už nie je favorit na titul. Zdá sa, že na týchto majstrovstvách sveta si ľahko vieme poradiť len s outsidermi.

Chvíľu sme si mysleli, aj pod dojmom zaváhaní Kanaďanov, Švédov či Čechov, že tento ruský tím môže vybojovať titul. Lenže problémy z prípravy sa po dvoch úvodných víťazstvách opäť objavili.

V tíme Valerija Bragina je veľa pracantov, ale málo ozajstných hokejových majstrov. Pripomína nám to Petrohrad a niektoré jeho mládežnícke tímy. Ešteže sme ohlásili posily z NHL Tarasenka, Orlova a Samsonova."

Championat (Rus.)

"Prvá ruská prehra na majstrovstvách sveta. O osude zápasu so Slovákmi rozhodlo hlúpe vylúčenie Šalunova. Fauloval v súperovej zóne a Slováci s radosťou prijali tento darček."

Komsomoľská Pravda (Rus.)

"Do tretice to už nevyšlo. Rusi podľahli Slovákom 1:3 a družina Valerija Bragina si pokazila stopercentné štatistiky na MS.

Slováci sa už dávnejšie etablovali ako nepríjemný súper pre Rusov. Aj na zimnej olympiáda v Pjongčangu 2018 sa začala ruská cesta za zlatom nepríjemnou prehrou 2:3 so Slovákmi."

Sport (Rus.)

"Prvá ruská prehra na šampionáte sa zrodila v zápase so Slovákmi. Jediný gól Barabanova nestačil na víťazstvo. Červená mašina sa musela skloniť pred umením súpera a v tabuľke A-skupiny klesla na druhé miesto. Prví sú bez straty bodu Slováci."

TSN (Kan.)

„Tečovaná strela obrancu Martina Gernáta zabezpečila Slovensku šokujúce víťazstvo nad favorizovaným súperom. Slováci si vylepšili bilanciu na 3–0 a Rusom pripravili prvú prehru na turnaji.“

RSI (Švajč.)

„V súboji dvoch nezdolaných tímov prekvapujúco triumfovali Slováci, ktorí dovolili favoritovi jediný gól. Na vedúci presný zásah outsidera Rusi ešte dokázali zareagovať, ale potom sa ich ofenzíva zasekla. Ďalšie góly Slovákov strelili obrancovia Gernát a Ďaloga.“

IIHF

"Slováci sú po troch zápasoch stopercentní. Presilovkový gól Marina Gernáta pozdvihol Slovensko k víťazstvu 3:1 nad Ruskom a dočasne vedie A-skupinu s rekordnými tromi víťazstvami v úvode šampionátu."

Blesk (ČR)

"Nad Rigou sa blýska! Ďalší šok na MS v hokeji, zápas Slovenska s Ruskom rozhodli hráči z českej extraligy."

iDNES.cz (ČR)

"Veľký deň slovenského hokeja. Susedia zdolali Rusov a sú neporazení. Slovensko po dvoch slabších súperoch a výhrach nad Bieloruskom 5:2 a Veľkou Britániou 2:1 dokázalo zdolať i veľkého favorita."

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Bezradný tím prehral so Slovákmi, musia mu pomáhať súperi a rozhodcovia (ohlasy médií)