Studenič nedokázal od bolesti vstať z ľadu. Po zápase prišli dobré správy

Marián Studenič sa zranil v zápase Slovensko - Rusko na MS v hokeji 2021.
Marián Studenič sa zranil v zápase Slovensko - Rusko na MS v hokeji 2021. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|24. máj 2021 o 18:40 (aktualizované 24. máj 2021 o 19:10)

Útočník z NHL sa zranil v zápase s Ruskom.

RIGA. Zostal ležať na ľade. Snažil sa postaviť, ale nedalo sa. Slovenský útočník Marián Studenič nedohral zatiaľ najlepší zápas Slovenska na MS v hokeji 2021.

Jeho spoluhráči aj bez jeho pomoci dokázali napokon zdolať favorizované Rusko 3:1. Studenič už zápas sledoval len z útrob štadióna v Rige. Jediná posila z NHL musela predčasne odísť zo zápasu pre zranenie. 

"Hrali sme od začiatku do konca bojovne. Dobre sme korčuľovali, každý hráč bojoval, aby sme sa vyrovnali Rusku. Veľká gratulácia chalanom za tento výkon," hodnotil po zápase pre RTVS asistent trénera Slovenska Andrej Podkonický.

Podľa posledných informácií by Studenič mal na turnaji pokračovať.

Studenič patril medzi najaktívnejších hráčov zápasu. V tretej tretine, v ktorej Slováci rozhodli o cennom víťazstve, však dohral už po piatich minútach.

Počas tlaku ruského tímu zblokoval niekoľko striel, no najmä pokus obrancu Arťoma Zubu už jeho noha nevydržala a Studenič išiel k zemi.

Hráč New Jersey Devils sa z ľadu nedokázal postaviť. Spoluhráči mu pomohli postaviť sa a odniesli ho na striedačku. Napokon za pomoci lekárskeho tímu zamieril do tribún.

"Azda mu najbližšie dva voľné dni pomôžu zotaviť sa," zaprial si spolukomentátor RTVS Rastislav Konečný.

Marián Studenič nedohral zápas Slovensko - Rusko na MS v hokeji 2021. Takto sa tešil z prvého gólu Slovenska.
Marián Studenič nedohral zápas Slovensko - Rusko na MS v hokeji 2021. Takto sa tešil z prvého gólu Slovenska. (Autor: TASR/AP)

Následné ošetrenia ukázali, že Studenič neutrpel zlomeninu a mal by pokračovať na MS.

"Studenič má nastrelenú nohu. Röntgen bol negatívny a pravdepodobne bude pokračovať v turnaji. Teraz máme dva dni voľna a vývoj jeho zranenia budeme pozorovať," uviedol pre TASR mediálny manažér Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Peter Jánošík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Studenič nedokázal od bolesti vstať z ľadu. Po zápase prišli dobré správy