Súťaže dospelých zrušil aj ObFZ Topoľčany. Pri mládeži vyčkávajú

Dedinský futbal je v ťažkej situácii.
Dedinský futbal je v ťažkej situácii. (Autor: Tímea Bazsó)
Titanilla Bőd|19. máj 2021 o 11:45

Súčasné podmienky klubom nevyhovujú.

TOPOĽČANY. Ďalším oblastným zväzom, ktorý anuloval súťaže dospelých v ročníku 2020/21, je ObFZ Topoľčany.

„Výkonný výbor schválil anulovanie výsledkov súťažného ročníka 2020/2021 v súťažiach VI. a VII. ligy dospelých a odloženie rozhodnutia o reštarte súťažného ročníka v kategóriách U19, U15, U13 a U11 na termín 3.6.2021,“ uvádza sa v zápisnici o zasadnutí výkonného výboru.

Prieskum názoru klubov

„Pred niekoľkými týždňami sme robili prieskum, ako to vidia kluby. Bolo to presne pol na pol, polovica klubov chcela hrať, nebolo to také jednoznačné, ako v ostatných oblastných zväzoch, kde už súťaže zrušili.

Predpokladali sme, že príde k uvoľneniu, ale po uverejnení nových podmienok niektoré kluby prehodnotili svoj názor a prikláňali sa k zrušeniu,“ informoval Pavol Šípoš, predseda ObFZ Topoľčany.

Najväčší problém predstavuje povinnosť negatívneho antigénového testu nie staršieho ako 24-hodín, ale pre amatérske kluby je neprimerane náročná aj povinnosť viesť evidenciu divákov.

Na štadiónoch nemôžu byť otvorené ani bufety, z čoho by kluby mohli mať nejaký zisk.

„Veci, ktoré sú tam dané, sú na príťaž amatérskemu futbalu,“ zdôraznil Šípoš.

Dva testy za víkend?

„Mobilné odberné miesta sa vo väčšine obcí rušia, nevedeli sme si predstaviť, ako by sa táto smernica o testovaní mala dodržiavať,“ dodal Šípoš.

Keďže rozhodcov je nedostatok a mnohí z nich sú v akcii v sobotu i v nedeľu, podľa platných nariadení by mali absolvovať až dva testy za víkend.

Otázka mládežníckych súťaží je ešte otvorená.

„Rozhodneme sa do 3. júna. Chceli by sme oživiť aspoň mládež, aby sa súťaživosť aspoň trošku vrátila na trávniky. Stretnutia by sme stihli odohrať do 30. júna, tak, ako to ukladá súťažný poriadok,“ priblížil predseda ObFZ Topoľčany.

Šiesty zväz v poradí

Po oblastných futbalových zväzoch Dunajská Streda, Levice, Galanta, Nitra a Trenčín ide už o šiesty zväz, ktorý anuloval aktuálny ročník dospelých.

Až na Galantu všetky menované zväzy zrušili už aj mládežnícke súťaže.

Tie zrušil aj Bratislavský futbalový zväz s výnimkou kategórie U19. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Súťaže dospelých zrušil aj ObFZ Topoľčany. Pri mládeži vyčkávajú