Najprv chcelo pokračovať osem klubov. Súťaž napokon dohrajú piati

V prvom kole dohrávanej skupiny o majstra zdolali Sokolce na Ostrove Pribetu 3:0
V prvom kole dohrávanej skupiny o majstra zdolali Sokolce na Ostrove Pribetu 3:0 (Zdroj: Facebook/FC Lakszakállas-Szilas)
Titanilla Bőd|2. jún 2021 o 09:25

Oblastný futbalový zväz Komárno pristúpil k zaujímavému riešeniu.

KOMÁRNO. Dohrať jesennú časť, či nie? Túto otázku riešili desiatky futbalových klubov na Slovensku.

Z devätnástich klubov figurujúcich v VI. lige Oblastného futbalového zväzu Komárno chcelo pokračovať iba osem.

Testovanie mnohých odradilo

Zväz však našiel riešenie, aby šiestu ligu mohli dohrať aspoň tímy, ktoré o to majú záujem. Z avizovanej osmičky ostali napokon piati. Ostatných odradili prísne opatrenia, najmä povinné testovanie pre hráčov i divákov.

„Pandemická situácia zasiahla kluby a samosprávy rôznym spôsobom. Ponúkli sme klubom možnosť, že pre tie, ktoré chcú hrať, vytvoríme nejakú miniligu. Boli totiž mužstvá, ktoré poctivo trénovali podľa platných podmienok, aj nám vyvolávali, kedy bude reštart.

Niektoré kluby zase nie sú v takej situácii, aby dohrali súťaž. Nečakajú ich žiadne sankcie. Keď už nemôžeme pomôcť, tak nechceme škodiť,“ objasnil podpredseda ObFZ Komárno Štefan Pupák.

Je zaujímavé, že lídri oboch skupín šiestej ligy sa rozhodli v súťaži nepokračovať. V skupine A bola na čele Šrobárová bez prehry, v skupine B zase viedla Zlatná na Ostrove.

Bude aj finále

V dohrávanej skupine o majstra napokon figuruje päť tímov: Sokolce na Ostrove, Chotín, Svätý Peter, Bátorove Kosihy a Pribeta. Odohrajú sa štyri kolá, stretne sa každý s každým, ale len raz.

Finále sa uskutoční medzi prvým a druhým, na ihrisku toho z nich, kto v prvom vzájomnom zápase nastúpil na ihrisku súpera. Takto odohrajú akoby odvetu, a do výsledku súboja sa započíta aj výsledok prvého vzájomného stretnutia.

„Mali sme už pripravený aj formát pre osem mužstiev. Rozdelili by sme ich do dvoch skupín a víťazi by potom hrali o titul majstra. Nakoniec sme to však museli zmeniť. Snažili sme sa vymyslieť formát, kde by mali všetci rovnaké podmienky,“ dodal Pupák.

Ak víťaz bude mať záujem, môže postúpiť do vyššej súťaže. „Nikto nehovorí nahlas o postupových ambíciách, ale možno niektoré kluby majú také myšlienky,“ uviedol Pupák. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Najprv chcelo pokračovať osem klubov. Súťaž napokon dohrajú piati