Nováčik z Rožňavy mal premiéru v Lipanoch

Na domácej pôde sa Rožňava naposledy predstavila v prípravnom zápase s DVTK. V stredu bude hostiť Bardejovskú Novú Ves.
Na domácej pôde sa Rožňava naposledy predstavila v prípravnom zápase s DVTK. V stredu bude hostiť Bardejovskú Novú Ves. (Autor: Peter Podolinský)
Peter Podolinský|1. aug 2017 o 00:00

Skúsenejší súper využíval hlavne štandardné situácie.

V úvodnom kole III. ligy cestoval nováčik súťaže MFK Rožňava na pôdu Lipian. Skúsenejší súper využíval hlavne štandardné situácie, z ktorých dal štyri góly.

Lipany – Rožňava 5:0 (2:0) Góly: 16. L. Janič, 26. R. Štefčák (11 m), 72. J. Dlugoš, 76. T. Jusko (11 m), 89. M. Gomoľa, ŽK: 0 – 15. V. Babik, 71. R. Greško, R: M. Lipták, D: 155. ROŽŇAVA: M. Dusza – V. Babik (64. J. Korfanta), M. Gere, R. Greško, J. Ďuriček (85. R. Kardos), P. Gere, M. Gallo ml., R. Szkokan, A. Krak (56. P. Sappanoš), P. Štyvar (75. T. Havko), J. Figúr.

Rožňavčania v treťoligovej premiére necestovali na pôdu Lipian v plnej sile. Brankár Pulen bol ešte na dovolenke, Kovács je po operácii, Ištók bol síce na lavičke, ale hrať ešte nemohol.

Hrať nemohli ani ukrajinské posily, pretože administratívne formality ešte neboli dotiahnuté. To tímu naopak pribudli P. Štyvar a R. Szkokan.

Rožňava sa v úvode zamerala na to, aby sa nedostala pod tlak domácich. Aj sa im to darilo, no domáci dokázali trestať chyby.

Po priamom kope sa presadil po štvrťhodine hry Janič. O chvíľu na to hostia odpovedali nebezpečnou strelou Szkokana, ktorú domáci brankár bravúrne zneškodnil.

Rožňava následne zahrala roh, po ktorom vyrazili domáci do protiútoky, ktorý skončil faulom v šestnástke. V 26. min. tak Štefčák zvýšil z jedenástky na 2:0. Potom sa hra vyrovnala.

Aj po prestávke sa domáci spoliehali hlavne na štandardné situácie. V 72. min. pridal tretí gól Dluhoš a druhú penaltu v 76. min. premenil Jusko.

V priebehu polčasu si hostia vytvárali skôr len náznaky šancí, chýbala lepšia finálne prihrávka. V poslednej štvrťhodine však predsa len znova vyskúšali domáceho brankára.

Pohrozila dvojica striedajúcich hráčov. Najprv dobre vystrelili z hranice šestnástky Havko a brankár odvrátil loptu na roh, o pár minút na to vystrelil Korfanta. Bartoš si však uchoval čisté konto.

Tréner MFK Rožňava Ladislav Dávid: „Výsledok prvého zápasu je pre nás do istej miery sklamaním. Je pre nás veľmi krutý, vzhľadom na to, že priebeh zápasu nebol na prehru 0:5. Štyrikrát sme Inkasovali po štandardkách, skúsenejší súper trestal všetky naše chyby. Mrzí to aj preto, že sme herne za súperom až tak nezaostávali. Už v stredu nás však čaká ďalší zápas, v ktorom doma privítame Bardejovskú Novú Ves. Ideme do neho s hlavami hore.“

Ostatné výsledky 1. kola III. ligy: Vyšné Opátske – Šarišské Michaľany 2:1, Vranov n/T – Veľké Revištia 5:0, Giraltovce – Bardejovská Nová Ves 1:0, Snina – Krompachy 4:1, Svit – Prešov B 1:7, Svidník – Stropkov 0:1, Plavnica – Sabinov 4:1.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nováčik z Rožňavy mal premiéru v Lipanoch