Košické derby o bronz pokropené krvou. Nedohral brankár ani dvaja hráči

V úvodnom zápase o 3. miesto podržal Crows brankár Michal Shejbal.
V úvodnom zápase o 3. miesto podržal Crows brankár Michal Shejbal. (Autor: Sportnet/ Patrik Fotta)
Patrik Fotta|16. máj 2021 o 12:57

Vedenia v sérii sa ujali Crows.

KOŠICE. Hosťujúcemu brankárovi museli pomáhať z ihriska spoluhráči. O pár minút neskôr schádzal so zakrvaveným nosom protihráč a po ňom nedohral ani najlepší strelec zápasu.

Úvodný duel série o bronz Niké Handball Extraligy hádzanárov medzi mestskými rivalmi Košice Crows a HK Košice (32:23) bol plný tvrdých súbojov.

„Verím, že tá krv bude pre šťastie na druhý zápas a nos to vydrží,“ komentoval svoje zranenie Roman Pecha z tímu Crows.

Play off je aj o tvrdšej hre, vraví

Trojgólový strelec po nešťastnom zákroku v druhom polčase stretnutie nedohral.

„Myslím si, že ma zasiahol spoluhráč, keď blokoval súpera. Aj keby to bolo od protihráča, nevidel by som v tom žiadny úmysel,“ uviedol Pecha.

Už prvý duel série o tretie miesto naznačil, že sa nebude hrať v rukavičkách.

„Všetci sme kamaráti. S niektorými sa poznáme dlhé roky. Hráme férovo a podľa pravidiel. Samozrejme play off je aj o tvrdšej hre, ale všetko v rámci normy,“ dodal.

Josef Hozman nedohral zápas, keď mu po silnom náraze vyrazili dych, v pozadí Roman Pecha s rozbitým nosom.
Josef Hozman nedohral zápas, keď mu po silnom náraze vyrazili dych, v pozadí Roman Pecha s rozbitým nosom. (Autor: Sportnet/ Patrik Fotta)

Nedohral ani jeho spoluhráč Josef Hozman, ktorý bol s desiatimi gólmi najlepším strelcom zápasu.

Päť minút pred koncom zišiel dole z palubovky s bolestivou grimasou. „Vyrazili mi dych, ale nie je to nič vážne,“ vravel český krídelník, ktorý by mal byť pripravený do druhého zápasu nastúpiť.

Brankára vyradil natiahnutý sval

Vážnejšie zranenie si privodil brankár hostí Maroš Popčák. Po zákroku si natiahol sval a z palubovky schádzal dole za pomoci spoluhráčov.

„Natiahol si sval na nohe, ale ani on sám nevie, aké vážne to zranenie je. Čaká ho vyšetrenie u lekára a potom sa uvidí, či bude môcť hrať,“ povedal asistent trénera Richard Štochl, ktorý viedol tím pri absencii Martina Liptáka.

„Tréner nám prvý zápas chýbal, ale dúfame, že už v stredu sa k nám opäť pripojí, doplnila niekdajšia brankárska opora slovenskej reprezentácie.

Zaujímavosťou je, že HK Košice budú mať prechodný domov v Prešove, kde odohrali celú semifinálovú sériu s Tatranom.

„Dostali sme také pokyny, pretože naša hala nie je vyhovujúca. Na to sa však nesmieme pozerať ani vyhovárať. Keď chceme uspieť, musíme vyhrať v akejkoľvek hale,“ uviedol Štochl.

Košičania sa v úvodnom zápase série mohli opierať o výborné výkony brankára Michala Shejbala. Zneškodnil viacero čistých šancí súpera a dokonca zaznamenal aj gól do prázdnej brány.

 „Všetky zápas proti HK Košice boli v sezóne vyrovnané. Tentoraz sme boli úspešní my a víťazstvo chceme potvrdiť aj v druhom zápase,“ vyhlásil Pecha.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košické derby o bronz pokropené krvou. Nedohral brankár ani dvaja hráči