Nikdy predtým Obšut nedostal takéto „kopačky“

Jaroslav Obšut. Prvý raz sa mu stalo, že predčasne opustil klub.
Jaroslav Obšut. Prvý raz sa mu stalo, že predčasne opustil klub. (Autor: sita)
Sportnet|29. nov 2012 o 00:00

Hráč si nikdy nemôže byť istý svojím postavením.Presvedčil sa o tom 36-ročný hokejový obranca Jaroslav Obšut.

Hráč si nikdy nemôže byť istý svojím postavením. A to napriek skúsenostiam, dlhej kariére, úspechom. Dokonca ani vtedy, keď je kapitánom. Presvedčil sa o tom 36-ročný hokejový obranca Jaroslav Obšut, ktorý sa musel pred časom znezrady pobaliť a vrátiť na Slovensko. V klube KHL Donbass Doneck slovom už preňho nemali miesto.

ZVOLEN. Preto sa nečakane objavil v extraligovom Zvolene, kde momentálne pôsobí, ale považuje to len za medzistanicu.

Keďže je rodákom z Prešova a odchovancom tunajšieho hokeja, začali sme tým, či neuvažoval nakrátko o výpomoci mužstvu HC 07?

„Lákalo ma zostať pri manželke a synovi Kristiánovi, ktorého som nevidel niekoľko mesiacov, vo Zvolene. To bola pre mňa priorita, i keď je pravda, že v Prešove mi žijú rodičia aj sestra. Nemal som čas v tom kolotoči povinností sa u nich ani zastaviť, preto boli za mnou vo Zvolene,“ rozhovoril sa bývalý slovenský reprezentant, ktorý pozbieral lekcie z hokeja už všelikde na svete. V zámorí, Európe a rad rokov účinkoval aj v KHL.

Čo bude ďalej, to ešte nevie, zatiaľ má dohodu so Zvolenčanmi (inak, extraligu ešte predtým nikdy neoproboval), že bude v ich drese do reprezentačnej prestávky. Potom sa rozhodne buď pre Švédsko alebo sa znovu vráti do Ruska, ale nevylučuje ani to, že zostane tam, kde je.

Šupler ho nezachránil

V Donecku absolvoval dovedna 23 zápasov s bilanciou 1 gól a 5 asistencií. V porovnaní s inými sezónami to bolo slabšie. Lenže samotný hráč mal na to okamžite i vysvetlenie.

„Hral som podstatne menej než inde, kde som bol na ľade 25 až tridsať minút. V Donbasse to vychádzalo niekedy na nejakých pätnásť minút.“ Rozviazanie kontraktu prišlo zo strany vedenia nováčika prestížnej súťaže. Generálny manažér klubu vedno s trénerom Júliusom Šuplerom si ho zavolali do kancelárie a tam sa dozvedel ortieľ.

„Nepovedali mi dôvod, prečo je to tak. Dozvedel som sa, že po vyše dvojhodinovom rozhovore ich dvoch prišli k záveru, že končím. Pár dní ma to mrzelo, to viete, stalo sa mi to po prvý raz v kariére a nepredpokladal som, že dostanem takéto kopačky.

„Klub mal pred vstupom vysoké ambície. Káder s niektorými Slovákmi je vraj dobrý, hoci východniar si myslí, že nedobre poskladané boli jednotlivé formácie, ktoré sa stále menili. Len poltucet hokejistov mal skúsenosti z KHL, ostatní prišli z iných krajín.

„Nazdávam sa, že očakávania sú veľmi vysoké, možno až príliš. To, čo sa mi prihodilo, beriem už športovo, nie som prvý ani posledný s takýmito nepríjemnými poznatkami,“ hodil za hlavu túto skutočnosť Jaroslav Obšut.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nikdy predtým Obšut nedostal takéto „kopačky“