Náskok VSS sa čoraz viac scvrkáva, líder v šlágri privíta Skalicu

(Autor: ilustračné Judita Čermáková)
Sportnet|5. máj 2017 o 00:00

Druholigové turbulencie: Lokomotíve sa po pár dňoch vrátil tréner.

KOŠICE. Hoci VSS Košice vstupovali do nadstavby s pohodlným dvanásťbodovým náskokom, podobne ako pred rokom všetko speje do dramatickej koncovky a náskok žltomodrých sa poriadne stenčil.

Dramatické chvíle prežíval aj druhý košický klub Lokomotíva Košice v súvislosti s odchodom – neodchodom trénera Alberta Rusnáka.

Košická Lokomotíva je príjemným prekvapením jarnej časti druholigových bojov. Stále neokúsila trpkosť prehry a na víťazstvo pred vyše týždňom siahala aj v zápase s víťazom západnej skupiny Skalicou, s ktorou napriek vedeniu 2:0 si napokon po výsledku 2:2 body delila.

„Dali sme tri góly a nevyhrali sme,“ povzdychol si po zápase brankár Lokomotívy Miroslav Bréda, narážajúc na nešťastný moment, keď v samom závere zápasu hostia vyrovnali vlastným gólom stopéra Františka Pavúka.

Zvláštne trénerské šachy

Vzhľadom na výsledky Lokomotívy bolo prekvapením pozápasové vyjadrenie trénera Alberta Rusnáka st. o tom, že zápas so Skalicou bol jeho posledným na lavičke mužstva.

Deň po zápase klub oficiálne potvrdil odchod Alberta Rusnáka a aj odvolanie jeho asistenta Dušana Kerpčára, ktorý bol zároveň trénerom staršieho dorastu.

Niekoľkodňové špekulácie o tom, kto by mohol prísť na lavičku Lokomotívy, napokon ukončil nečakaný zvrat celej kauzy.

V stredu večer prostredníctvom svojej stránky informoval, že Albert Rusnák st. predsa len ostáva hlavným trénerom mužstva.

„Prezident klubu Peter Daduľák a tréner Albert Rusnák sa dohodli na pokračovaní spolupráce, s dôvetkom, že po futbalovej stránke ide o najlepšie možné rozhodnutie,“ uvádza sa na klubovej webstránke.

Rusnák sa tak po niekoľkých dňoch vráti k svojim zverencom a povedie ich aj v ďalšom zápase nadstavbovej skupiny, ktorý modro-bieli odohrajú v sobotu 6. mája na ihrisku Pohronia v Žiari nad Hronom.

Čakanie na víťazstvo stále trvá

Futbalisti VSS Košice sú síce stále na prvom mieste druholigovej tabuľky, ale ich náskok sa po piatich nadstavbových kolách podstatne znížil. Druhý Bardejov stráca už len sedem a tretia Lokomotíva osem bodov.

Na víťaznú nôtu sa nedokázali Košičania naladiť ani pred necelým týždňom v Seredi, na trávniku ktorej prehrali 2:3.

„Nemali sme dobrý začiatok. Po našej štandardnej situácii, po rohu, sme dostali z rýchleho protiútoku gól. Po tom rýchlom góle na začiatku sme už celý prvý polčas dominovali, boli sme herne lepší, mali sme aj náznaky šancí, dokázali sme vyrovnať. Chceli sme v tom pokračovať aj v druhom polčase, ale v prvých dvadsiatich piatich minútach nás domáci prehrávali, dali dva góly zo štandardiek a to bolo napokon rozhodujúce. Ak nedokážeme zvládnuť v defenzíve štandardné situácie a nebudeme pri nich disciplinovaní, tak len ťažko môžeme pomýšľať na nejaký dobrý výsledok napriek tomu, že sme v zápasoch lepším mužstvom,“ hodnotil pre klubový web zápas v Seredi tréner Jozef Majoroš, ktorého mrzeli tri čisté nepremenené šance v záverečnej desaťminútovke.

Šancu aspoň na vyrovnanie nepriaznivého stavu dvakrát zahodili Kolbas a raz Andrejev, ktorí sa ocitli sami zoči-voči brankárovi Serede.

O pretrhnutie šnúry nepriaznivých výsledkov a prvé nadstavbové víťazstvo sa žltomodrí pokúsia už v sobotu 6. mája, keď o 17.00 h v šlágri privítajú na štadióne v Čermeli víťaza západnej skupiny Skalicu.

FUTBALOVÁ II. LIGA VO FAKTOCH – 5. KOLO:

FC Lokomotíva Košice – MFK Skalica 2:2 (2:0),góly: 19. Jano, 28. Karaš – 62. Jakubek, 88. Pavúk (vlastný), žlté karty: Jano, Zajac – Hlavatovič, Szöcs, Švrček, Mizerák, Majerník, pred 400 divákmi rozhodovali Gemzický – Hrmo, Halíček.

ŠKF Sereď – FC VSS Košice 3:2 (1:1),góly: 5. a 74. Paukner, 67. Mečiar – 26. Drame, 82. Andrejev, žlté karty Djiby Ba, Paukner – Drame, Vancák, Ivanov, Bilič, pred 562 divákmi rozhodovali Kružliak – Somoláni, Hancko.

Albert Rusnák.
Albert Rusnák. (Autor: Judita Čermáková)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Náskok VSS sa čoraz viac scvrkáva, líder v šlágri privíta Skalicu