Nagy: Neviem, čo sa to s nami stalo, bol to výbuch

Oceliari nezvládli už takmer vyhraný zápas.
Oceliari nezvládli už takmer vyhraný zápas. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|28. nov 2018 o 00:00

Ak by Poprad nepodržal brankár, domov by išli so sedmičkou, vraví kapitán oceliarov.

Tipsport liga: HC Košice – HK Poprad: fotogaléria

27.11.2018

KOŠICE. Hokejisti HC Košice zahodili vedenie 3:0 vo východniarskom derby s Popradom, ktorému sa podaril nevídaný obrat.

Kamzíci troma gólmi v treťom dejstve najskôr vyrovnali už takmer stratený zápas a následne v predĺžení rozhodol o triumfe hostí Svitana.

Oceliari mohli v prípade víťazstva vystriedať na čele Tipsport ligy Zvolen , na ktorý sa bodovo dotiahli.

Prehru 3:4 po predĺžení kriticky zhodnotil kapitán Ladislav Nagy.

„Za stavu 3:0 by sa nám nemalo stávať, že súper zápas otočí. Mohli sme to v pohode dohrať, ale pri prvom góle hostí nastala na striedačke menšia panika. Hneď z ďalšieho striedania sme dostali druhý gól a mužstvo akoby sa bálo hrať. Poprad vycítili šancu a vyrovnal. V predĺžení sme zle striedali a súper to využil. Neviem, čo sa to s nami stalo, bol to výbuch,“ povedal Nagy.

Šedivý: Takéto zápasy musíme zvládať

Košický kanonier pochválil z hosťujúceho tímu najmä brankára Nechvatala, ktorý svoje mužstvo podržal v kľúčových momentoch.

„Ak by nemali jeho, mohli ísť domov so sedmičkou. Predvádzal skvelé výkony a pochytal nám množstvo šancí. Klobúk dole pred ním, jeho spoluhráči mu môžu ďakovať, že im vychytal víťazstvo,“ uviedol Nagy.

Prvý gól v sezóne strelil obranca oceliarov Eduard Šedivý, ktorý by ho však radšej vymenil za tri body pre svoj tím.

„Každého hráča gól poteší, ale ak by som vedel, čo ten môj gól spustí, radšej by som ho nedal a dohral to na 2:0. Urobili sme potom pár chýb, ktoré súper využil a videli sme, čo to s nami spravilo. Mali sme to vo vlastných rukách. Takéto zápasy musíme zvládať,“ zhodnotil Šedivý.

Košičania prehrali po troch víťazstvách v rade a šancu oklepať sa z nepríjemnej prehry majú najbližšie v piatok v Banskej Bystrici.

Nebudú to však mať jednoduché, keďže s baranmi prehrali v aktuálnej sezóne dvakrát zhodne 1:3.

„Je to náročné obdobie, máme za sebou už veľa zápasov. Nemôžeme vešať hlavy. Vieme, čo sme spravili zle, musíme sa z toho poučiť a už sa to nesmie zopakovať,“ povedal Šedivý.

Abdul dúfa, že sa konečne rozstrieľal

Strelcom víťazného gólu v predĺžení bol popradský útočník Patrik Svitana, ktorý strieľal z väčšej diaľky a brankárovi Habalovi puk smolne prepadol.

„Boli sme tam už dlhšiu dobu na ľade. Chalani išli vystriedať a ja som si všimol, že aj Košičania korčuľujú na striedačku. Išiel som teda na bránu, skúsil som vystreliť a padlo to tam. Videl som, že puk sa pomaly kotúľa, ale Habal bol ďaleko od brány a nemal už šancu ho zachytiť,“ uviedol Svitana.

Dvoma gólmi sa v tretej tretine blysol český legionár Jindřich Abdul.

„Otočiť zápas v Košiciach z 0:3 na 4:3 po predĺžení to sa len tak nevidí. Podali sme neskutočný tímový výkon. Čo sa týka mojich dvoch gólov, som za ne samozrejme rád, aj keď ja som nikdy nebol nejaký veľký strelec. Dúfam, že teraz mi to tam bude padať častejšie,“ pousmial sa Abdul.

Za stavu 3:0 pre Košice už málokto veril, že sa hosťom môže podariť zápas ešte otočiť.

„V kútiku duše v to musí dúfať každý hráč. Samozrejme ten stav pre nás nebol optimálny a ani nálada na striedačke nebola dobrá. Hneď ako sme dali prvý gól sme sa výrazne zdvihli a nakoplo nás to. Potom sme pridali ďalší a už to bolo len o gól. Podarilo sa nám vyrovnať a potom rozhodnúť v predĺžení, takže pre nás parádny zápas,“ skonštatoval Abdul.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nagy: Neviem, čo sa to s nami stalo, bol to výbuch