Nádašdi do AaB Aalborg, o dánskom hokeji veľa nevie

Sťahuje sa do Dánska. Tomáš Nádašdi (vľavo) bude hrávať v drese AaB Aalborg.
Sťahuje sa do Dánska. Tomáš Nádašdi (vľavo) bude hrávať v drese AaB Aalborg. (Autor: sita)
Sportnet|27. jan 2011 o 00:00

V tejto sezóne okúsi už tretí dres. Hokejový obranca Tomáš Nádašdi začal extraligový ročník v Žiline. Odtiaľ sa sťahoval po 14 zápasoch do Popradu. Podľa posledných informácií odchovanec Spišskej Novej Vsi posilní dánsky AaB Aalborg.

V tejto sezóne okúsi už tretí dres. Hokejový obranca Tomáš Nádašdi začal extraligový ročník v Žiline. Odtiaľ sa sťahoval po 14 zápasoch do Popradu. No u kamzíkov skončil uplynulý týždeň predčasne. A tak si musel hľadať nové miesto, podľa posledných informácií odchovanec Spišskej Novej Vsi posilní dánsky AaB Aalborg.

KOŠICE. Obranca Tomáš Nádašdi sa stal novým hráčom dánskeho klubu AaB Aalborg. Bez kontraktu po odchode z Popradu tak bol len pár hodín. Rozhodol sa dokončiť sezónu v dánskej najvyššej súťaži. "O dánskom hokeji toho veľa neviem. Ale ako prvé mi v súvislosti s ním napadlo, že Dáni nás na posledných majstrovstvách sveta zdolali 6:0. Nie je to teda krajina, kde by hokej nemal svoju úroveň, ale nechám sa prekvapiť," rozhovoril sa Tomáš Nádašdi ešte predtým, ako včera nasadol do lietadla. Z Prahy letel do Kodane a odtiaľ do Aalborgu. "Isté je, že hrať budem v peknej krajine. Nemal som čas veľa si toho pozisťovať, všetko sa zbehlo tak narýchlo, no i tak je najlepšia vlastná skúsenosť."

Do Rumunska nechcel

Tridsaťročného obrancu tlačil pri zvažovaní čas. Vie, že na konci januára sa končí prestupový termín. "Povedal som si, že Dánsko je určite lepšie ako nič. Lebo ak by som čakal, mohol by som aj ľutovať. Odmietol som nejaké ponuky. Ale to už boli z krajín, ktoré určite nie sú hokejové. Tam by som šiel už len za zárobkom. Veď kvôli čomu by sa hokejista vybral do takého Rumunska?"

Bývalý hráč Nitry Ivan Dornič sa z nemeckej 3. ligy sťahoval pred pár dňami do Dánska, pretože sa dohodol na spolupráci s klubom Rodovre Mighty Bulls. "Viem, že Slováci veľmi do Dánska nechodia. Ale je tam Dornič junior, registroval som, že dal teraz hetrik, keď tam budem, skúsim sa s ním skontaktovať."

Podali si ruky

V tejto sezóne odohral v slovenskej extralige 47 zápasov, dal v nich tri góly, na osem prihral. V popradskom drese nazbieral v 33 dueloch päť asistencií, ale aj 11 mínusových bodov. Pod Tatrami sa musel baliť nedobrovoľne. "Musím povedať, že napriek všetkému som sa s Popradom rozišiel v dobrom. Podali sme si ruky a povedali mi, že ak budem mať cestu, nech sa kedykoľvek zastavím," vraví už bývalý kamzík. Pôsobenie v Poprade mu nevyšlo. "Iste, každý sa chce ukázať v tom najlepšom svetle. Mne to nevyšlo. Boli tam aj osobné problémy, ale tie rozmazávať nechcem. Niekedy je ťažké hodiť starosti za hlavu, aby sa to neprejavilo na ľade."

Čísla vraj nie sú všetko

Tomáš opustil extraligu s tým, že mal na konte 15 mínusových bodov. "Jasné, že je lepšie, ak má hráč viac plusiek. Ale treba to brať aj tak, že sú hráči defenzívni a ofenzívni. Nepáči sa mi, ak sa niekto pozerá len na čísla. Tie nie sú všetko. Vyjde vám jedna sezóna, ale to ešte nič neznamená. A potom sa stáva, že naši hokejisti odídu do Ruska a tam sa nevedia presadiť a končia predčasne. Bohužiaľ, tie mínusky som nazbieral," poznamenal obranca, ktorého čaká zoznamovanie sa s dánskou najvyššou súťažou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nádašdi do AaB Aalborg, o dánskom hokeji veľa nevie