Na východ prišiel ako neznámy tréner. Benkovský preberá fortunaligistu

Ľuboš Benkovský (vpravo) s generálnym manažérom FC ViOn Zlaté Moravce Marekom Ondrejkom po spečatení spolupráce.
Ľuboš Benkovský (vpravo) s generálnym manažérom FC ViOn Zlaté Moravce Marekom Ondrejkom po spečatení spolupráce. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|2. júl 2020 o 00:00

V Košiciach zvykol behať na Bankove, v Trebišove v parku.

Ľuboš Benkovský na východe Slovenska: fotogaléria

1.7.2020

KOŠICE. Keď sa v lete 2018 stal Ľuboš Benkovský trénerom druholigovej Lokomotívy Košice, drvivá časť futbalovej verejnosti si informácie o ňom musela gúgliť.

Hoci pred vtedy len 29-ročným rodákom z Trnavy stála spolu so skúseným kolegom Bohumilom Andrejkom neľahká úloha nahradiť úspešného predchodcu Alberta Rusnáka st., vtedajší športový riaditeľ Lokomotívy Róbert Jano st. bol presvedčený o tom, že sa rozhodli správne a o inteligentnom mladom trénerovi ešte budeme počuť.

A tak sa aj deje.

Po dvoch sezónach na východe Slovenska s neortodoxným vyvrcholením sa Benkovský vracia bližšie k domovu.

A predovšetkým sa posúva o úroveň vyššie.

Od novej sezóny bude hlavným trénerom fortunaligových Zlatých Moraviec.

S aktuálne ôsmim tímom najvyššej súťaže podpísal kontrakt na nasledujúci ročník, aj s opciou na ďalší.

Perspektívny kouč, ktorý aktuálne pracuje na získaní najvyššej trénerskej Euro-Pro licencie, pri tejto príležitosti poskytol Korzáru nasledovný rozhovor.

Ako si s odstupom času spomínate na zrod vašej spolupráce s Lokomotívou Košice?

„Prvý kontakt prišiel od športového riaditeľa Roba Jana, ktorý mi predstavil víziu klubu a to, akým smerom sa chcú uberať. Prebehlo medzi nami pár stretnutí, na základe ktorých sme sa dohodli na spolupráci. Týkali sa Lokomotívy i trénera Andrejka. To bol úplný začiatok.“

Prichádzali ste po misii Alberta Rusnáka, ktorý dostal Lokomotívu medzi druholigovú špičku a vyslúžil si post mládežníckeho reprezentačného trénera. Nezväzovalo vám to ruky?

„Albert odrobil veľa práce. Po príchode som sa snažil zistiť situáciu, akí hráči zostali, akí odišli a aké sú možnosti klubu. Následne som sa vydal na novú cestu.“

V súťaži ste sa napokon krvopotne zachránili, tradičná futbalová značka sa však pádu nevyhla. Do nasledujúcej druholigovej sezóny sa už Lokomotíva neprihlásila. Trvalo dlho, kým prebolelo sklamanie?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na východ prišiel ako neznámy tréner. Benkovský preberá fortunaligistu