Na východ prišiel ako neznámy tréner. Benkovský preberá fortunaligistu

Ľuboš Benkovský (vpravo) s generálnym manažérom FC ViOn Zlaté Moravce Marekom Ondrejkom po spečatení spolupráce.
Ľuboš Benkovský (vpravo) s generálnym manažérom FC ViOn Zlaté Moravce Marekom Ondrejkom po spečatení spolupráce. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|2. júl 2020 o 00:00

V Košiciach zvykol behať na Bankove, v Trebišove v parku.

Ľuboš Benkovský na východe Slovenska: fotogaléria

1.7.2020

KOŠICE. Keď sa v lete 2018 stal Ľuboš Benkovský trénerom druholigovej Lokomotívy Košice, drvivá časť futbalovej verejnosti si informácie o ňom musela gúgliť.

Hoci pred vtedy len 29-ročným rodákom z Trnavy stála spolu so skúseným kolegom Bohumilom Andrejkom neľahká úloha nahradiť úspešného predchodcu Alberta Rusnáka st., vtedajší športový riaditeľ Lokomotívy Róbert Jano st. bol presvedčený o tom, že sa rozhodli správne a o inteligentnom mladom trénerovi ešte budeme počuť.

A tak sa aj deje.

Po dvoch sezónach na východe Slovenska s neortodoxným vyvrcholením sa Benkovský vracia bližšie k domovu.

A predovšetkým sa posúva o úroveň vyššie.

Od novej sezóny bude hlavným trénerom fortunaligových Zlatých Moraviec.

S aktuálne ôsmim tímom najvyššej súťaže podpísal kontrakt na nasledujúci ročník, aj s opciou na ďalší.

Perspektívny kouč, ktorý aktuálne pracuje na získaní najvyššej trénerskej Euro-Pro licencie, pri tejto príležitosti poskytol Korzáru nasledovný rozhovor.

Ako si s odstupom času spomínate na zrod vašej spolupráce s Lokomotívou Košice?

„Prvý kontakt prišiel od športového riaditeľa Roba Jana, ktorý mi predstavil víziu klubu a to, akým smerom sa chcú uberať. Prebehlo medzi nami pár stretnutí, na základe ktorých sme sa dohodli na spolupráci. Týkali sa Lokomotívy i trénera Andrejka. To bol úplný začiatok.“

Prichádzali ste po misii Alberta Rusnáka, ktorý dostal Lokomotívu medzi druholigovú špičku a vyslúžil si post mládežníckeho reprezentačného trénera. Nezväzovalo vám to ruky?

„Albert odrobil veľa práce. Po príchode som sa snažil zistiť situáciu, akí hráči zostali, akí odišli a aké sú možnosti klubu. Následne som sa vydal na novú cestu.“

V súťaži ste sa napokon krvopotne zachránili, tradičná futbalová značka sa však pádu nevyhla. Do nasledujúcej druholigovej sezóny sa už Lokomotíva neprihlásila. Trvalo dlho, kým prebolelo sklamanie?

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na východ prišiel ako neznámy tréner. Benkovský preberá fortunaligistu