Na Tále sa vracia golfová séria LET, Kamasová verí v úspech

TASR|25. máj 2011 o 20:57

Na golfové ihrisko Grey Bear na Táľoch sa po vlaňajšej absolútnej slovenskej premiére vracia najprestížnejší európsky ženský seriál Ladies European Tour.

TÁLE.

V rámci Allianz Ladies Slovak Open sa predstaví na domácej pôde aj jediná slovenská profesionálna hráčka Zuzana Kamasová, ktorá verí, že napodobí svoj výsledok spred dvoch mesiacov z Maroka, kde sa postarala o historické prvenstvo hráča z Východnej Európy v seriáli.

Už v stredu sa turnaj začal tradičným podujatím ProAm. Na exhibičnom turnaji sa stretli najlepšie profesionálky a slovenskí golfoví amatéri. Za amatérov hrá napríklad Miroslav Šatan, Ján Lašák, Richard Lintner, Milan Kňažko alebo Milan Lasica.

Medzi profesionálkami nechýba Laura Daviesová, Helen Alfredssonová, Gwladys Nocerová, Nikki Garrettová alebo Kamasová. Medzi hráčky a účastníkov turnaja ProAm prišiel aj prezident republiky Ivan Gašparovič.

"Tento rok sa sem hráčky už viditeľne tešili. Minuloročná premiéra Ladies European Tour na Slovensku na nich urobila veľký dojem," povedala slovenská golfová jednotka a víťazka aprílového turnaja v sérii LET v marockom Agadire.

"Bude to kvalitná súťaž s viacerými veľkými menami a veľmi sa teším. A bola by som prešťastná, ak by sa mi darilo ako v Maroku. Myslím si, že moja hra sa postupne zlepšuje a aj napriek tomu, že som nespravila cut na predchádzajúcich turnajoch v Nemecku a Turecku. Ale čísla nehovoria za všetko. Loptičku som odpaľovala lepšie a gríny v Táľoch poznám lepšie, takže dúfam, že aj s 'puttovaním' to bude lepšie."

Žena s najdlhším úderom na svete Angličanka Daviesová bola nadšená z ihriska. "Je fantasticky pripravené, počasie je zatiaľ lepšie ako vlani, ferveje vyzerajú nádherne veľmi sa teším," uzavrela ženská golfová legenda a jedna z favoritiek na hlavnú cenu z celkovej dotácie 350.000 eur.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Na Tále sa vracia golfová séria LET, Kamasová verí v úspech