Nova posunula prenosy z formuly 1 aj na streamovaciu platformu

Max Verstappen pri testoch nového monopostu pred Veľkou cenou Bahajnu.
Max Verstappen pri testoch nového monopostu pred Veľkou cenou Bahajnu. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|23. feb 2024 o 10:30

Nova Sport 5 a Nova Sport 6 dočasne zaradí služba Voyo.

BRATISLAVA. V minulých sezónach mohli veľké ceny formuly 1 sledovať fanúšikovia na staniciach Sport1 a Sport2. 

Po desiatich rokoch získala vysielacie práva pre Slovensko a Česko televízia Nova. 

Česká televízia už ponúkla operátorom program Nova Sport 5, na ktorom bude vysielať priame prenosy a štúdia k F1. 

Zatiaľ však došlo k dohode s jediným operátorom – Skylink. Cenové podmienky Novy zatiaľ neakceptovali ani veľkí operátori ako Telekom, Orange a UPC. 

Menší operátori uviedli, že problémom sú vysoké licenčné poplatky. Český operátor 4net.tv uviedol, že ponuky na obe stanice Novy boli „v neakceptovateľnej cenovej relácii. V rádoch stoviek tisíc eur za jednu sezónu, teda v prepočte niekoľko miliónov českých korún.“ 

Okrem Skylinku však ohlásila zaradenie Nova Sport 5 do ponuky streamovacia platforma Voyo, ktorú prevádzkuje skupina Markíza.

„Sme radi, že aktuálne môžeme predplatiteľom Voyo vďaka F1 ponúknuť ešte viac kvalitných športových zážitkov. Verím, že to budú pre všetkých fanúšikov kráľovnej motoristického športu neopakovateľné momenty,“ povedal generálny riaditeľ Markízy Peter Gažík.

Voyo uvádza, že kanály Nova Sport 5 aj Nova Sport 6 pribudnú „v rámci časovo limitovej špeciálnej promo ponuky“. Markíza neupresnila, ako dlho budú oba kanály na Voyo.

Mesačné predplatné Voyo stojí 5,99 eura. 

Nova Sport bude mať od tejto sezóny až 6 kanálov a má práva na viaceré súťaže – NHL, NFL, NBA, futbalovú Ligu majstrov, taliansku Seriu A, španielsku La Ligu či nemeckú Bundesligu.

Kým Nova Sport 1 a 2 má na Slovensku v ponuke väčšina operátorov, Nova Sport 3 a 4 majú v ponuke len veľkí provideri Telekom, Orange, Skylink a DigiTV.

Nova Sport 5 zaradia zatiaľ na Slovensku len Skylink a Voyo. Nova Sport 5 bude vysielať aj súťaže fomuly 2, formuly 3 a formuly 1 academy. 

Sezóna F1 má v tejto sezóne až 24 veľkých cien. Prvou je Veľká cena Bahrajnu, ktorá sa uskutoční 2. marca. 

Prvé dve Grand Prix v tohtoročnom programe (Bahrajn, Saudská Arábia) sa uskutočnia v sobotnom termíne namiesto tradičných nedieľ – organizátori program prispôsobili sviatku ramadán.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Nova posunula prenosy z formuly 1 aj na streamovaciu platformu