Nové možnosti u Rakúšanov či Maďarov, no má to háčik. Ako sledovať formulu 1?

Max Verstappen na Red Bulle pred Veľkou cenou Saudskej Arábie 2024.
Max Verstappen na Red Bulle pred Veľkou cenou Saudskej Arábie 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|8. mar 2024 o 16:45

Nova sa o zaradení Nova Sport 5 zatiaľ dohodla len s jedným TV poskytovateľom na Slovensku. Kde sledovať Veľkú cenu Saudskej Arábie v rámci seriálu F1?

BRATISLAVA. Aktuálna sezóna formuly 1 je už v plnom prúde a slovenskí diváci naďalej nemajú vyriešené otázky ohľadom sledovania kráľovnej motoršportu v televízii.

Vysielacie práva na Slovensku vlastní Nova, ktorá sa so ziskom práv rozhodla založiť nové prémiové stanice Nova Sport 5 a Nova Sport 6.

Preteky formuly 1 zaradila Nova výhradne na novovzniknutú TV stanicu Nova Sport 5.

Nova vyjednáva o zaradení vysielania "päťky" u slovenských operátorov. Pred začiatkom druhej Veľkej ceny Saudskej Arábie sa však nedokázala dohodnúť s ďalšími operátormi.

Jediným televíznym poskytovateľom na Slovensku, ktorý zaradil Nova Sport 5 do svojej ponuky, naďalej zostáva Skylink.

Ako sledovať formulu 1?

Zakúpenie najmenšieho balíčka u Skylinku však nestačí. Skylink ponúka Nova Sport 5 až od balíčka Kombi+.

Okrem Skylinku však ohlásila zaradenie Nova Sport 5 do ponuky streamovacia platforma Voyo, ktorú prevádzkuje skupina Markíza.

Sledovanie nových športových staníc Novy je však na Voyo len na určitú dobu. V prípade zmeny dostupnosti programu formula 1 bude Voyo informovať svojich predplatiteľov minimálne 30 dní vopred.

V prípade, ak by mal nejaký fanúšik trvalý alebo aspoň prechodný pobyt v Česku, môže využiť služby českého poskytovateľa internetovej i satelitnej televízie Telly.

Obe novovzniknuté televízne stanice Novy sa dá momentálne sledovať aj cez českú O2 TV. Poskytujú služby aj Slovákom, no vyžadujú depozit. Slovenská O2 TV nové stanice Novy neponúka.

Formulu 1 môžete sledovať aj cez F1 TV, čo je oficiálna online služba seriálu formula 1.

F1 TV je však dostupná len v angličtine, za to však poskytuje fanúšikom F1 možnosť sledovať preteky z rôznych pohľadov, prostredníctvom viacerých kamier.

Maďarská M4 Sport či rakúska ORF

Ďalšiu možnosť sledovania pretekov majú Slováci v pohraničných mestách s Maďarskom.

Stačí im obyčajná DVBT-T2 anténa na chytenie signálu M4 Sport, ktorá vysiela Veľké ceny F1 vrátane tréningov aj kvalifikácie.

Rovnako sa v pohraničných mestách s Rakúskom dá naladiť aj ORF 1. Rakúska "jednotka" však nebude vysielať všetky preteky formuly 1, v ponuke má len 12 pretekov.

Ide o Veľké ceny Saudskej Arábie, Japonska, Miami, Monaka, Španielska, Veľkej Británie, Maďarska, Talianska, Singapuru, Mexika, Las Vegas a Abú Zabí.

Zvyšné preteky F1 odvysiela konkurenčná stanica ServusTV.

Formula 1: Veľká cena Saudskej Arábie v TV
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.
Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Nové možnosti u Rakúšanov či Maďarov, no má to háčik. Ako sledovať formulu 1?