Gasly sa cíti v Alpine ako doma, s tímom podpísal viacročné predĺženie zmluvy

Pierre Gasly.
Pierre Gasly. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. jún 2024 o 12:52

Gasly pôsobí v tíme Alpine už osemnásť mesiacov.

SPIELBERG. Francúzsky pretekár Pierre Gasly podpísal viacročnú zmluvu s tímom Alpine, stajňa to potvrdila pred nedeľnajšou VC Rakúska seriálu formuly 1.

V továrenskom Renaulte pôsobí od začiatku minulej sezóny a jeho najväčším úspechom bolo tretie miesto na Veľkej cene Holandska.

"V tomto skvelom tíme sa cítim ako doma. Užívam si to, že som skutočnou súčasťou projektu vo Formule 1 aj širšej vízie áut Alpinu.

Oficiálne som tu už viac ako osemnásť mesiacov a vždy bolo plánom vybudovať s touto stajňou dlhodobý projekt. Aj keď na trati zažívame náročnú sezónu, zostávam verný tomuto projektu a nikam neodchádzam," uviedol Gasly podľa agentúry DPA.

Dvadsaťosemročný pretekár skončil v prechádzajúcom ročníku jedenásty, keď získal 62 bodov.

Okrem pódiového umiestnenia v Holandsku bol rovnako tretí aj v šprinte na Veľkej cene Belgicka.

V tejto sezóne nebodoval v úvodných siedmych pretekoch seriálu. V uplynulých troch však skončil na bodovaných pozíciách. Priebežne figuruje na 15. priečke (5 bodov).

"Som spokojný so zmenami, ktoré sme urobili, s tvrdou prácou a smerom, ktorým sa uberá tento tím. Som nadšený z toho, čo prinesie budúcnosť," dodal Gasly.

Zatiaľ nie je jasné, kto bude jeho tímovým kolegom v budúcej sezóne. Alpine začiatkom júna oznámil, že po tomto ročníku skončí v tíme Esteban Ocon.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Gasly sa cíti v Alpine ako doma, s tímom podpísal viacročné predĺženie zmluvy