Chce ho mať za kolegu. Gasly presviedčal jazdca Ferrari, aby sa pridal k Alpine

Pierre Gasly.
Pierre Gasly. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|18. júl 2024 o 20:38

Alpine, ktoré získalo tituly ako Benetton a potom Renault, má voľné miesto, ktoré musí obsadiť.

BRATISLAVA. Pierre Gasly sa snažil presvedčiť Carlosa Sainza, aby sa k nemu pripojil v Alpine, ktorá patrí Renaultu, ale Francúz vo štvrtok povedal, že čaká na rozhodnutie, ako všetci ostatní vo formule 1.

Španiel Sainz na konci sezóny opustí Ferrari, aby uvoľnil miesto sedemnásobnému majstrovi sveta Lewisovi Hamiltonovi, a už niekoľko mesiacov posudzuje svoje možnosti ako kľúč k trhu s jazdcami.

"Myslím si, že Alpine má na stole dobré možnosti," povedal Gasly novinárom na Veľkej cene Maďarska.

"V konečnom dôsledku to však nezáleží na mne. Vítam tam najrýchlejšieho chlapíka. Všetci vieme, kto to je. Ale potom, áno, myslím, že v tejto chvíli musíme počkať. Ale áno, tím má tri dobré možnosti."

Na otázku, či hovoril so Sainzom, Gasly odpovedal: "Urobil som svoj podiel práce, ale v konečnom dôsledku verím v projekty, ktoré budujeme s Alpine, a vždy podporujem tím. Teraz je na ňom, aby sa sám rozhodol."

Alpine, ktoré získalo tituly ako Benetton a potom Renault, má voľné miesto, ktoré musí obsadiť po oznámení, že Francúz Esteban Ocon na konci roka odchádza.

Ako rezervu už majú Jacka Doohana, syna skvelého jazdca MotoGP Micka, ktorý by tiež mohol byť povýšený, zatiaľ čo Mick Schumacher je v ich svetovom vytrvalostnom tíme a hľadá návrat.

O Sainza sa zaujímajú aj Sauber a Williams, hoci nadšenie druhého menovaného možno opadlo vzhľadom na zjavnú neochotu Španiela podpísať dlhodobý kontrakt v tíme, ktorý je momentálne deviaty z desiatich.

Sauber, ktorý sa v roku 2026 stane Audi, je posledný, zatiaľ čo Alpine je ôsmy.

Sainz žartom povedal novinárom, že je bližšie k rozhodnutiu, ale bol zaneprázdnený sledovaním víťazstva Španielska na futbalových majstrovstvách Európy.

Vážnejšie však pochyboval, že jeho rozhodnutie ovplyvní tých, ktorí tiež čakajú na rozhodnutie o svojej budúcnosti a túžia zistiť, kam pôjde.

"Mením len načasovanie, nemením asi výsledok nikoho, pretože asi všetky tímy už majú svoje priority a svoje rozhodnutia v závislosti od jednotlivých scenárov," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Chce ho mať za kolegu. Gasly presviedčal jazdca Ferrari, aby sa pridal k Alpine