Leclerc podpísal nový kontrakt. Vo Ferrari mu chcú dať víťazné auto

Monacký pretekár Charles Leclerc v monoposte tímu Ferrari.
Monacký pretekár Charles Leclerc v monoposte tímu Ferrari. (Autor: TASR/AP)
TASR|25. jan 2024 o 15:20 (aktualizované 25. jan 2024 o 18:00)

Na konte má päť víťazstiev.

MILÁNO. Vedenie tímu Ferrari oznámilo vo štvrtok predĺženie zmluvy s pilotom F1 Charlesom Leclercom, nešpecifikovalo však jeho dĺžku.

Dvadsaťšesťročný rodák z Monte Carla obsadil v minulej sezóne piate miesto v celkovej klasifikácii jazdcov. Najlepší výsledok dosiahol na Veľkej cene Rakúska, kde skončil druhý za Maxom Verstappenom.

"Veľmi sa teším, že zostávam vo Ferrari niekoľko ďalších rokov. Jazdiť za tento tím bol odmalička môj sen, fandil som mu už ako trojročný chlapec.

Veľkú cenu Monaka sme zvykli sledovať s kamarátom v jeho byte, ktorý sa nachádza v tesnej blízkosti okruhu a mňa vždy zaujímali iba červené monoposty," uviedol Leclerc, ktorý má na konte celkovo 123 štartov v F1.

Päťkrát sa tešil z víťazstva a 30-krát sa umiestnil na pódiu. Tímový šéf Fred Vasseur neskrýval radosť z udržania Leclerca vo farbách Scuderie:

"Poznáme jeho neutíchajúcu túžbu posunúť sa až na hranicu svojich možností. Oceňujeme jeho schopnosti, pokiaľ ide o dravosť a predbiehanie. Chceme dať Charlesovi víťazné auto a verím, že nám pomôže dosiahnuť naše ciele."

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Leclerc podpísal nový kontrakt. Vo Ferrari mu chcú dať víťazné auto