Leclerc ovládol pred Norrisom prvý tréning. Tímový kolega sa sťažoval na brzdy

Charles Leclerc.
Charles Leclerc. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|20. sep 2024 o 14:06

Max Verstappen skončil na 4. mieste.

SINGAPUR. Charles Leclerc z Ferrari bol najrýchlejší v prvom piatkovom tréningu na Veľkú cenu Singapuru formuly 1 a Lando Norris z McLarenu bol tesne za ním.

Leclerc dosiahol najlepší čas 1:31,763 minúty, o 0,076 sekundy rýchlejší ako Norris v dennom tréningu bez incidentov na mestskom okruhu Marina Bay pred významnejším nočným tréningom.

Leclerc a Norris, druhý v šampionáte a 59 bodov za Maxom Verstappenom z Red Bullu, sú jediní jazdci, ktorí v posledných piatich pretekoch štartovali z pole position, a kvalifikácia bude v Singapure, kde je predbiehanie náročné, kľúčová.

Trojnásobný majster sveta Verstappen bol štvrtý najrýchlejší, zaostal o 0,334 a sťažoval sa na nedotáčavosť.

Carlos Sainz z Ferrari, víťaz minulej sezóny v Singapure pri jedinej porážke Red Bullu, bol tretí a nebol spokojný s vyvážením bŕzd svojho auta.

"Musíme vyriešiť brzdy," povedal Španiel cez tímové rádio. "Nemôže sa stať, že sme tak veľmi zmenili vyváženie bŕzd."

Júki Cunoda z RB bol piaty a Oscar Piastri z McLarenu, víťaz minulého víkendu v Azerbajdžane, šiesty po tesnom kontakte so stenou.

Austrálčan sa mierne zdržal po tom, čo sa mu počas tréningu na zastávku v boxoch zaseklo ľavé zadné koleso na aute.

Krajan Daniel Ricciardo, ktorého budúcnosť v tíme RB, ktorý vlastní Red Bull, je po víkende neistá, bol siedmy a predstihol Alexa Albona z Williamsu, Fernanda Alonsa z Aston Martinu a Estebana Ocona z Alpine.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Leclerc ovládol pred Norrisom prvý tréning. Tímový kolega sa sťažoval na brzdy