Veľké prekvapenie. Vettela nahradí v Astone ďalší bývalý majster sveta

Fernando Alonso.
Fernando Alonso. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|1. aug 2022 o 10:53

Španiel podpísal viacročnú zmluvu.

BRATISLAVA. Dvojnásobný majster sveta F1 Fernando Alonso nahradí po skončení prebiehajúcej sezóny Sebastiana Vettela v tíme Aston Martin.

Oficiálny web "kráľovnej motošportu" informoval o tom, že Španiel, ktorý sa v roku 2021 vrátil do kolotoča F1, sa dohodol s Astonom na viacročnom kontrakte.

"Neverím, ale je to oficiálne. Majster zlých prestupov to na nás všetkých zahral dokonale," napísal na sociálnych sieťach komentátor Števo Eisele.

Po tom, čo štvornásobný majster sveta F1 Vettel oznámil, že po sezóne končí, sa meno Alonsa ako jeho nástupcu príliš často nevyskytovalo.

Sám "El Nano" dokonca povedal, že pred dvoma rokmi bol s Astonom v kontakte, no teraz nemá záujem a chystá sa predĺžiť zmluvu s tímom Alpine.

Napokon je všetko inak a skúsený 41-ročný Alonso sa od budúcej sezóny stane tímovým kolegom Lanca Strolla, syna majiteľa tímu Lawrenca Strolla.

"Lawrenca a Lanca poznám mnoho rokov a je úplne zrejmé, že majú ambície a vášeň uspieť v F1. Nikto nepreukazuje väčšiu víziu a odhodlanie vyhrávať, a preto je to pre mňa naozaj vzrušujúca príležitosť.

Stále mám ambície bojovať o popredné priečky a chcem byť súčasť organizácie, ktorá je odhodlaná učiť sa, rozvíjať a dosahovať úspechy," povedal Alonso.

"Poznám a obdivujem Fernanda veľa rokov a vždy mi bolo jasné, že chce rovnako víťaziť ako ja. Dal som si za cieľ spojiť tých najlepších ľudí.

Vytvoriť správne zdroje a organizáciu, aby sme v tomto vysoko konkurenčnom športe uspeli. A tieto plány sa v Silverstone formujú," dodal Lawrence Stroll.

Odchod Alonsa spôsobil nové otázky, pričom tou primárnou je, kto ho nahradí v tíme Alpine (bývalý Renault, pozn.). Najpravdepodobnejšie sa javí príchod Austrálčana Oscara Piastriho, ktorý je rezervným jazdcom tímu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Veľké prekvapenie. Vettela nahradí v Astone ďalší bývalý majster sveta