Situácia v Alpine sa komplikuje. Piastri odmieta, že nahradí Alonsa

Oscar Piastri.
Oscar Piastri. (Autor: Reuters)
Sportnet|2. aug 2022 o 19:20 (aktualizované 2. aug 2022 o 21:50)

V súčasnosti je Austrálčan rezervným pilotom.

BRATISLAVA. Dvadsaťjedenročný Oscar Piastri by sa mal stať v poradí 18. austrálskym pretekárom, ktorý sa predstaví v seriáli pretekov F1.

Od sezóny 2023 by mal vytvoriť s Francúzom Estebanom Oconom jazdeckú dvojicu v tíme Alpine, kde končí dvojnásobný majster sveta Fernando Alonso.

Španielsky pilot po sezóne prestúpi do britského tímu Aston Martin, kde pre zmenu nahradí Sebastiana Vettela, ktorý oznámil koniec kariéry.

"Oscar je žiarivý a výnimočný talent. Sme hrdí, že sme si ho vychovali a podporovali ho v náročných chvíľach počas jeho juniorskej kariéry.

Počas uplynulej štvorročnej spolupráce vyrástol v jazdca, ktorý je schopný urobiť ďalší krok v efjednotke," uviedol Otmar Szafnauer, šéf Alpine.

Mladý Austrálčan je v súčasnosti v Alpine rezervný pilot, no podľa jeho slov vôbec nie je isté, že napokon aj zaplní sedačku po odchode Alonsa.

"Bez môjho súhlasu vydal tím Alpine F1 tlačovú správu, že budúci rok budem jazdiť za nich. To nie je pravda, nepodpísal som zmluvu s Alpine na rok 2023. Budúci rok nebudem jazdiť za Alpine," zdôraznil Piastri na twitteri.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Situácia v Alpine sa komplikuje. Piastri odmieta, že nahradí Alonsa