Hamilton dosiahol už 200. pódium. Súboj s Verstappenom bol pritiahnutý za vlasy, zhodnotil

Zľava piloti McLarenu Oscar Piastri a Lando Norris, vpravo Lewis Hamilton z Mercedesu na pódiu po Veľkej cene Maďarska 2024.
Zľava piloti McLarenu Oscar Piastri a Lando Norris, vpravo Lewis Hamilton z Mercedesu na pódiu po Veľkej cene Maďarska 2024. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. júl 2024 o 10:00

Musím sa obzrieť späť na to, čo sa stalo pri Lewisovi, skonštatoval Verstappen.

BUDAPEŠŤ. Britský pretekár motoristickej formuly 1 Lewis Hamilton sa postaral o ďalší skvelý míľnik vo svojej veľkolepej kariére na profiokruhu.

Už 39-ročný rodák zo Stevenage obsadil na nedeľňajšej Veľkej cene Maďarska tretiu priečku, vďaka čomu jazdec Mercedesu zaznamenal rekordné 200. pódiové umiestnenie v kariére.

Z premiérového triumfu sa na Hungaroringu radoval Austrálčan Oscar Piastri z tímu McLaren-Mercedes.

Sedemnásobný majster sveta Hamilton predviedol v Maďarsku strhujúce súboje s úradujúcim svetovým šampiónom Maxom Verstappenom, ktorý napokon prišiel do cieľa až ako piaty.

Napriek tomu má Holanďan v celkovej klasifikácii na konte 265 bodov a vedie so 76-bodovým náskokom pred Britom Landom Norrisom.

„Tesný súboj, ktorý sme mali na konci, bol trochu pritiahnutý za vlasy, ale aj také sú motoristické preteky,“ okomentoval Hamilton vzrušujúce súboje s Verstappenom.

Medzi ich monopostmi nastal dokonca kontakt, ale traťoví komisári tento incident nevyšetrovali, pretože usúdili, že vinný nebol žiaden z pretekárov.

Verstappen ťažko niesol to, že skončil až na 5. mieste. Cez vysielačku sa dokonca hádal so svojím tímom, pričom sa mu nepáčila zvolená stratégia, výber pneumatík a tiež načasovanie zastávok v boxoch.

„Frustrovalo ma to, pretože chcem, aby to bolo lepšie. Nemyslím si, že sme boli dostatočne rýchli. Bohužiaľ, jednoducho sme nemali tempo a stratégia nám nefungovala. Musím sa obzrieť späť na to, čo sa stalo pri Lewisovi. Odhodlal som sa k manévru a nemyslím si, že som zabrzdil príliš neskoro, no zrazili sme sa,“ skonštatoval Verstappen.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Hamilton dosiahol už 200. pódium. Súboj s Verstappenom bol pritiahnutý za vlasy, zhodnotil