Ani Mercedes, ani Audi. Sainz sa rozhodol a podpísal nový kontrakt

Carlos Sainz.
Carlos Sainz. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|29. júl 2024 o 16:55

Španielsky jazdec po sezóne opustí tím Scuderia Ferrari.

BRATISLAVA. Španielsky pretekár formuly 1 Carlos Sainz po niekoľkých mesiacoch zvažovania rôznych možností rozhodol o svojej budúcnosti.

Po štyroch sezónach vo farbách Scuderie Ferrari, ktorej vybojoval zatiaľ tri víťazstvá, bude od sezóny 2025 jazdiť v tíme Williams.

Jeho tímovým kolegom bude Alex Albon. Podpis Sainza vo Williamse tak automaticky znamená koniec amerického jazdca Logana Sargeanta.

"Carlos bude v roku 2025 jazdiť spoločne s Alexom Albonom a veríme, že vytvoria obávanú dvojicu, ktorej cieľom bude dostať tím späť na popredné pozície," uviedol vo vyhlásení britský tím.

Williams patrí medzi najúspešnejšie tímy v F1. Celkovo získal druhý najvyšší počet konštruktérskych titulov (9), no v posledných sezónach je to tím, ktorý sa pohybuje na konci štartového poľa.

V tejto sezóne má na konte len štyri body, o ktoré sa postaral Albon vďaka deviatemu miestu v Monaku a tiež na okruhu Silverstone.

Dvadsaťdeväťročný Sainz počas doterajšej kariéry v efjednotke vyhral tri preteky, získal 23 pódiových umiestení a nazbieral viac ako 1000 bodov.

V prebiehajúcom šampionáte mu patrí 5. miesto.

V súvislosti s jeho budúcnosťou sa špekulovalo o prestupe do Mercedesu či Audi, ale napokon sa predstaví v jednom z najtradičnejších tímov F1.

"Som si istý, že Williams je správnym miestom na pokračovanie mojej cesty v F1. Som nesmierne hrdý na to, že som sa pripojil k úspešnému tímu, v ktorom v minulosti jazdili mnohí moji hrdinovia z detstva," povedal Španiel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Ani Mercedes, ani Audi. Sainz sa rozhodol a podpísal nový kontrakt