Aston Martin bude mať nového technického riaditeľa, zlanáril ho z Ferrari

Aston Martin
Aston Martin (Autor: TASR/AP)
TASR|9. júl 2024 o 13:19

V talianskej stajni skončil na vlastnú žiadosť.

LONDÝN. Enrico Cardile sa stane novým technickým riaditeľom britského tímu F1 Aston Martin. Zatiaľ však nie je stanovený presný dátum jeho nástupu do funkcie.

V tohtoročnom šampionáte pôsobil v tíme Ferrari pod vedením Frédérica Vasseura, taliansky inžinier sa rozhodol odísť na vlastnú žiadosť.

Scuderia Ferrari oznámila Cardileho odchod v pondelok, pričom mu nariadila nútenú dovolenku. Po jej uplynutí by sa mal presunúť k britskému tímu.

"Enrico zdieľa moju motiváciu byť úspešný v F1 a bude mať k dispozícii všetky zdroje na realizáciu tejto ambície. Spolu s Andym Cowellom a našimi súčasnými lídrami vytvoríme impozantný tím," uviedol vo vyhlásení Lawrence Stroll, spolumajiteľ a výkonný riaditeľ Aston Martin.

Monoposty F1 budú musieť v roku 2026 prejsť rozsiahlymi zmenami, ktoré sa týkajú nových motorov a technických predpisov.

Aston Martin prejde od svojich súčasných pohonných jednotiek Mercedes a stane sa jediným tímom, ktorému bude pohonné jednotky dodávať Honda. Správu priniesla agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Aston Martin bude mať nového technického riaditeľa, zlanáril ho z Ferrari