V Ružomberku nebol spokojný a odišiel. Lačný bude pokračovať v Žiline

Lačný v Ružomberku nebol spokojný.
Lačný v Ružomberku nebol spokojný. (Autor: SITA)
SITA|11. sep 2017 o 12:45

O angažovaní Lačného uvažovali v Žiline už dávnejšie.

BRATISLAVA. Futbalista Miloš Lačný, ktorý koncom augusta na vlastnú žiadosť a po následnej dohode s vedením MFK Ružomberok ukončil svoje účinkovanie pod Čebraťom, si našiel nové pôsobisko - do konca sezóny sa upísal majstrovskému MŠK Žilina.

Informácie portálu Šport.sk v pondelok podvečer potvrdil klub prostredníctvom svojho webu.

"S trénerom Guľom aj s klubom sme boli v kontakte už dlhšie. Som rád, že tu môžem byť. Mám vždy tie najvyššie ambície. Budem sa snažiť rýchlo zapadnúť a podávať dobré výkony. Je to pre mňa krok vpred. V Ružomberku som bol dlhý čas," povedal 29-ročný útočník.

Rodák z Levoče odohral v sezóne 2017/2018 v ružomberskom drese deväť súťažných zápasov, v ktorých strelil štyri góly. Na ihrisku však strávil dovedna iba 528 minút. Po odchode z Liptova priznal, že nebol spokojný s istými vecami, medzi ktorými bola aj jeho minutáž na trávniku.

"Už v zime sme prvýkrát uvažovali o Milošovi, pretože Ružomberok sa zaujímal o Haskiča. Vtedy sme rozmýšľali nad výmenou, no nepodarilo sa to zrealizovať. Vzhľadom na to, že Miloš predčasne ukončil svoje pôsobenie v Ružomberku, vrátili sme sa k tejto alternatíve," uviedol športový manažér MŠK Karol Belaník.

"Prispeli k tomu aj mierne problémy u Yusufa Otubanja a okrem Sama Mráza sme nemali iné možnosti. Trh s voľnými hráčmi, keďže už je po prestupovom termíne, je obmedzený a neponúkal iné možnosti. Preto sme získali Miloša, zatiaľ do konca sezóny. Následne uvidíme, ako sa bude situácia vyvíjať," pokračoval Belaník.

"Miloš už má niečo za sebou, má bohaté skúsenosti zo zahraničných angažmánov. Očakávame od neho góly," dodal.

Bývalý mládežnícky reprezentant Miloš Lačný pred návratom do MFK Ružomberok pôsobil na klubovej úrovni v poľskom Slasku Vroclav a v kazašskom Kajrate Almaty, predtým v bieloruskom Nemane Grodno, v pražskej Sparte, škótskom Dundee United a aj v Slovane Bratislava.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V Ružomberku nebol spokojný a odišiel. Lačný bude pokračovať v Žiline