Michalovskí hokejisti vyhrali 1. ligu, v baráži o elitu ich čaká Žilina

Oslavy po víťazstve.
Oslavy po víťazstve. (Autor: TASR/Roman Hanc)
Martin Belej, SITA|8. mar 2019 o 19:51

V rozhodujúcom dueli rozstrieľali Martin.

Finále 1. hokejovej ligy (7.zápas): Michalovce - Martin: fotogaléria

8.3.2019

MICHALOVCE. Hokejisti Dukly Ingema Michalovce vysoko vyhrali v rozhodujúcom siedmom zápase finálovej série o víťaza St. Nicolaus 1. ligy.

V sérii s Martinom vyhrali na zápasy 4:3 a obhájili tak prvenstvo v súťaži z minulej sezóny.

Michalovčania viedli v polovici zápasu už 6:0 a pred vyše 4-tisíc divákmi sa už mohli aj predčasne oddávať víťaznej eufórii.

Na Duklu čaká vrchol sezóny. Už v utorok štartuje séria baráže o postup do Tipsport ligy so Žilinou, ktorá obsadila v elitnej súťaži poslednú priečku.

Michalovce by v prípade úspechu dosiahli historický klubový úspech a premiérovo by sa predstavili medzi slovenskou elitou. Sériu na štyri výhry štartujú na súperovom ľade.

Skórovalo päť hráčov

Jednoznačný triumf domácej Dukly naštartoval presným zásahom v 8. min Tomáš Bánovský.

Následne spustili Michalovčania priam gólovú kanonádu v priebehu prvých dvoch tretín nasúkali svojmu súperovi šesť gólov, pričom sa presadilo päť rôznych hráčov.

Dva presné zásahy si na svoje konto pripísal Marek Mašlonka.

Hostia z Turca sa dočkali v stretnutí iba dvoch čestných gólov zásluhou Ivana Brezniaka.

Ten sa presadil najprv v 37. min v početnej výhode o dvoch hráčov, druhý gól pridal v 57. min.

Potvrdili pozíciu favorita

Dukla potvrdila pozíciu najväčšieho favorita na celkového víťaza St. Nicolaus I. ligy.

Už po základnej časti súťaže totiž skončili Zemplínčania v ligovej tabuľke na prvom mieste a vo štvrťfinále prešli cez Spišskú Novú Ves, ktorú zdolali presvedčivo 3:0 na zápasy.

V semifinále narazili Michalovce na HC Topoľčany a na postup do vytúženého finále im stačilo päť zápasov (4:1 v sérii,).

Vo finále sa duklisti stretli s Martinom a víťazný mečbal si vybojovali v piatom zápase série, keď doma triumfovali 4:2.

V šiestom stretnutí série ešte Martin odvrátil mečbal a vykresal iskierku nádeje, keď doma zvíťazil 2:1, v siedmom dueli však Dukla dokráčala za pohodlným víťazstvom.

Štatistika

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Martin 6:2 (2:0, 4:1, 0:1)

Konečný stav série 4:3

Góly: 8. Banovský (Valečko), 17. Mašlonka (Giľák, Bojko), 23. Safaralejev (Róth), 24. Cútt (Valečko), 30. Mašlonka (Giľák, Piatak), 31. Linet (Róth, Safaralejev) - 37. Brezniak (Pokrivčák, Pacalaj), 57. Brezniak (Pacalaj, Poliaček).

Rozhodovali: Novák, Mĺkvy - Šoltés, Gavalier, vylúčení: 7:5, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, 4 057 divákov.

Michalovce: Trenčan - Korenko, Kolba, Novický, Košecký,Valečko, Bdžoch, Dvurečenskij, Gavrik - Mašlonka, Piatak, M.Giľák - Hamráček, Toma, Chalupa - M. Róth, Linet,Safaralejev - Bojko, Cútt, Banovský.

Martin: Bernát (23. Riečický - 31. Bernát) - M. Šimon, J. Tabaček, Burzík, Pacalaj, F.Oravec, Rusina, Themár, Brveník - Jurášek, Langhammer,Markovič - Brezniak, Pokrivčák, Poliaček - Dírer, Urbánek,Zeliska - Rudzan, Barto, Paulíny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovskí hokejisti vyhrali 1. ligu, v baráži o elitu ich čaká Žilina