Michalovskí futbalisti vyhrali na Záhorí

Dawid Kurminowski.
Dawid Kurminowski. (Autor: kkslech.com)
TASR|7. apr 2018 o 19:02

V Senici získali tri body po víťazstve 2:0.

SENICA. V 4. kole nadstavbovej časti futbalovej Fortuna ligy potvrdili michalovskí futbalisti dobrú formu a po výhre 2:0 v Senici si vezú na východ tri body.

Ustáli úvodný tlak, udreli pred polčasom

Úvodné minúty patrili Seničanom, ktorí začali aktívnejšie smerom dopredu.

V 2. minúte Zezinhovu strelu spoza 16-ky po zemi brankár Kira končekmi prstov vyrazil na roh. O minútu sa po rohovom kope dostal k lopte Práznovský, brankár loptu po jeho strele kryl.

Postupne sa hra vyrovnala. Seničanom sa nedarilo a v ich hre bolo veľa nepresností. V 25. minúte sa pri stopérovi presadil Kitambala, po jeho strele opäť zakročil brankár Kira.

Hostia sa dostali do vedenia v 36. minúte. Po priamom kope Žofčáka zaspal pri bránení Kitambala a nabiehajúci Koscelník poslal loptu do prázdnej brány. Do polčasu sa toho už veľa neudialo a hostia išli do šatní s jednogólovým vedením.

Výhru poistil poľský legionár

Aj v druhom polčase pokračovali Seničania v strnulom výkone, ťažko sa presadzovali cez hosťujúcu defenzívu.

Michalovčania sa zamerali na bránenie svojho vedenia, do útoku se veľmi nehrnuli.

Záhoráci mohli vyrovnať v 67. minúte, kedy sa po nákope do pokutového územia ocitol v gólovej šanci Celis, ale vysoko prestrelil bránu.

Až v záverečnej 10-minútovke sa domáci snažili o vyrovnanie. V 83. minúte Vaščák zakončoval efektne nožničkami, nie však efektívne a brankár loptu kryl. Vyrovnanie bolo na vlásku v 87. minúte, keď urobil krásnu akciu Zezinho, vnikol do pokutového územia, po jeho prihrávke ani na trikrát nedokázali Seničania dostať loptu do siete.

V nadstavenom čase sa Michalovčania z ojedinelej akcie dostali do dvojgólového vedenia, keď chybu v obrane potreslak zoči-voči Holecovi mladý útočník Kurminowski.

V sotva priemernom stretnutí si hostia napriek nie presvedčivému výkonu odvážajú všetky body, kedže výkon Seničanov bol ešte horší.

Hlasy po zápase

Ton Caanen, tréner Senice: "Zápas nemal vysokú úroveň. Prvých 15 minút to vyzeralo, že môže niečo byť, ale potom sme išli dole. Začali sme dobre, bola tam aj situácia na strelenie gólu, mali sme päť rohových kopov, ohrozovali sme bránu. Potom ale išiel náš výkon dole, nevedeli sme sa dostať späť do zápasu. Som veľmi prekvapený z dnešného herného prejavu, v predcházajúcich zápasoch sme dávali góly. Tento zápas sme mohli uhrať, bohužiaľ, výkon bol slabý."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Zápas nemal nejakú vysokú úroveň, my sme však boli veľmi efektívni, dvakrát sme trafili bránu a boli z toho dva góly. Z tohto hľadiska môžeme byť dnes spokojní. Čo sa týka hernej stránky, tá sa nám dnes nedarila, viazla nám kombinácia, náš pohyb bol veľmi tvrdý, chlapci nemali takú ľahkosť. Po tejto stránke nie som spokojný, ale odchádzame s víťazstvom. Prišli sme sem po jeden bodík a máme tri."

Nadpis šedého boxu

FK Senica - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:1)

Góly: 36. Koscelník, 90. Kurminowski.

ŽK: 64. Sarpei, 72. Celis, 90.+ Kitambala - 37. Koscelník, 63. Bednár, 66. Kurminowski, rozhodovali: Dohál - Tomčík, Hrmo, 497 divákov

Senica: D. Holec - Villarraga, Práznovský, Ranko - Lupták (68. Ďungel), Sarpei, Zezinho, Richtárech (32. Suchan), Celis (79. Vaščák) - Šefčík, Kitambala

Michalovce: Kira - I. Žofčák (49. Regáli), Kavka (71.Šosták), J. Carrillo, Šimčák - Koscelník, Niši, Bednár, S. Danko (84. Antonov), P. Kolesár - Kurminowski

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovskí futbalisti vyhrali na Záhorí