Michalovce už majú útočníka, na Slovane nechcú len brániť

Michalovčanov čaká súboj na pôde bratislavského Slovana, ktorý v lige ešte ani raz nezdolali.
Michalovčanov čaká súboj na pôde bratislavského Slovana, ktorý v lige ešte ani raz nezdolali. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|27. júl 2019 o 00:00

Musíme byť organizovaní a kompaktní v defenzíve, hovorí Šoltis.

MICHALOVCE. Bratislavské Tehelné pole, na ktorom svoje domáce stretnutia hrávajú futbalisti Slovana, patrilo v stredu Európskej lige a o tri dni sa na ňom znovu bude hrať slovenská Fortuna liga.

Hráčov kosovského KF Feronikeli vystriedajú na novučičkom štadióne Michalovčania, ktorí v hlavnom meste nastúpia na druhý ligový súboj novej sezóny.

Žlto-modrí by radi odčinili domáci nezdar so Žilinou, ktorej po zbabranom úvodnom dejstve podľahli 0:3, avšak proti nim bude stáť úradujúci majster a opäť najvážnejší kandidát na zisk titulu.

Veľkú kvalitu majú aj na lavičke

Belasí budú mať v nohách duel 2. predkola EL, v ktorom po nemastnom-neslanom výkone zdolali outsidera tesne 2:1. Keďže v stredu ich čaká odveta v Kosove, je pravdepodobné, že nenastúpia v najsilnejšom zložení.

„Slovan má široký káder, a aj keby nastúpil s hráčmi z lavičky, stále bude mať veľkú kvalitu. My potrebujeme byť organizovaní a kompaktní v defenzíve. Samozrejme, nechceme len brániť. Budeme sa snažiť niečo vymyslieť aj vpredu a pokúsime sa využiť nejaký rýchly protiútok na skórovanie,“ naznačil michalovské úmysly v Bratislave ich tréner Anton Šoltis.

Košický rodák bude mať konečne k dispozícii ortodoxného útočníka, pretože k mužstvu sa opäť pripojil Armen Hovhannisjan. Ten sa spolu s Erikom Azizjanom vrátil z európskeho šampionátu hráčov do 19 rokov, ktoré sa konajú v ich rodnom Arménsku.

„Aj keď Armen s nami nebol šesť týždňov, na zápas ide s nami, pretože iného útočníka nemáme. Verím, že nám pomôže.“

Držať nulu vzadu čo najdlhšie

Zemplínčania sa v sobotu večer pokúsia využiť aj to, že slovanisti sa momentálne nenachádzajú v najlepšom rozpoložení a atmosféra v ich tábore má od ideálu ďaleko.

„Na jeho hráčoch je teraz nie tak herná, ako psychická deka, keďže nezvládli zápasy v Lige majstrov. Avšak Slovan má na naše ligové pomery obrovskú kvalitu. Pôjdeme tam s cieľom uhrať dobrý výsledok a nepredať kožu lacno,“ uviedol Šoltis.

Na druhej strane, ak chce MFK Zemplín pomýšľať na úspešný výsledok a nejaký bodový zisk, nemôže znovu zaspať úvod. Proti Žiline už po dvadsiatich minútach prehrával 0:2 a rýchle góly často inkasoval aj v príprave.

„Hráčom prízvukujeme stále, aby boli koncentrovaní od úplného začiatku. Na Slovane by nebolo dobré, ak by sme dostali rýchly gól. Hrať na nulu na Tehelnom poli bude veľmi dôležité. Čím dlhšie ju vzadu budeme držať, tým lepšie pre nás,“ vyjadril sa Šoltis.

Ten sa do konca jesene bude musieť zaobísť bez služieb francúzskeho krídelníka Diarru, ktorý si v súboji so Žilinou vážne poranil koleno.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovce už majú útočníka, na Slovane nechcú len brániť