Michalovce siahajú na historický úspech, šancu chcú využiť

Igor Žofčák.
Igor Žofčák. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|17. apr 2019 o 00:00

Kapitán Žofčák verí, že fanúšikovia budú ich dvanástym hráčom.

MICHALOVCE. Prichádza deň, keď sa michalovský futbal môže opäť dočkať ďalšieho významného úspechu.

Futbalisti MFK Zemplín nastúpia v stredu o 17. hodine na jeden z najdôležitejších zápasov histórie, v ktorom budú bojovať o premiérovú účasť vo finále našej najvyššej pohárovej súťaže.

Na domácom trávniku ich čaká odvetný duel semifinále Slovnaft Cupu proti Žiline.

Na súperovej pôde zaknihovali žlto-modrí pred dvoma týždňami remízu 1:1, ktorá im dáva veľké nádeje na postup.

V celom meste sa v posledných dňoch o ničom inom nehovorí, fanúšikovia mobilizujú sily a na michalovskom štadióne sa očakáva najvyššia tohtosezónna návšteva.

Šance na postup sú stále vyrovnané

Do pohárového semifinále sa Michalovčania prebojovali po dvoch rokoch, ich premiérová účasť medzi najlepším kvartetom dopadla neúspešne, keď bratislavskému Slovanu najprv doma podľahli 1:2 a v odvete 0:1.

Teraz po výbornom výsledku v prvom dueli pod Dubňom cítia oveľa väčšiu šancu prebiť sa do finále a chcú ju aj využiť.

„Chlapci si možno neuvedomujú, aká je to šanca pre michalovský klub aj pre nich samých, preto sa im to snažím v kabíne prízvukovať. Človek totiž nikdy nevie, kedy sa podobná príležitosť môže opäť naskytnúť. Ja hrám profesionálne futbal 17 rokov a trikrát sa mi podarilo získať Slovenský pohár. Niekomu sa to možno nepodarí ani raz,“ vyjadril sa kapitán MFK Zemplín Igor Žofčák.

Najskúsenejší člen žlto-modrého kádra tvrdí, že šance na postup do finále jubilejného 50. ročníka Slovenského pohára majú pred odvetou oba tímy rovnaké.

„Miernejším favoritom zvykne byť mužstvo, ktoré má výhodu domáceho prostredia. Za náš tím môžem povedať, že urobíme všetko pre to, aby sme si vybojovali finálovú miestenku.“

Nebudú hrať na bezgólovú remízu

Nádejnejšie vyhliadky majú predsa len zverenci trénera Antona Šoltisa, ktorým stačí na svojom trávniku „ukopať“ bezgólovú remízu.

Na výsledok 0:0 však domáci hrať nehodlajú.

„Boli by sme naivní, keby sme takto uvažovali a iba sa zabetónovali pred vlastnou bránou. Pôjdeme za víťazstvom a rozhodne nebudeme iba brániť a čakať na to, čo Žilina vymyslí. Musíme na súpera vyletieť my. Určite sa pobijeme o výhru,“ zdôraznil 36-ročný tvorca hry, ktorý si naposledy zahral finále Slovnaft Cupu pred šiestimi rokmi v drese Slovana a ako kapitán belasých vtedy aj dvihol víťaznú trofej nad hlavu.

Michalovskí hráči si želajú, aby sa ich stánok konečne na jar výraznejšie zaplnil.

A aj by si to za svoje výkony počas tejto sezóny zaslúžili, pretože taký futbal, aký predvádzajú v súčasnosti, už dlho nehrali.

„Ja osobne som presvedčený o tom, že po dlhšej dobe bude na našom štadióne vyššia návšteva a diváci budú naším dvanástym hráčom. Verím tomu, že cestu na štadión si nájdu nielen fanúšikovia futbalu, ale aj športu celkovo, lebo môžeme dosiahnuť obrovský úspech. A verím tomu, že spoločnými silami to potom zvládneme,“ zakončil Žofčák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovce siahajú na historický úspech, šancu chcú využiť