Michalovce sa lúčili s historickým rokom výhrou

Michalovčania si na záver vydareného roka poradili v Novými Zámkami.
Michalovčania si na záver vydareného roka poradili v Novými Zámkami. (Autor: Róbert Andrejov)
TASR|30. dec 2019 o 19:57

Pred vypredaným hľadiskom porazili Nové Zámky.

Hokejová Tipsport liga: Michalovce - Nové Zámky: fotogaléria

30.12.2020

MICHALOVCE. Nováčik Tipsport ligy sa s vydareným rokom lúčil v 36. kole domácim súbojom proti Novým Zámkom.

Michalovčania potvrdili dobrú formu, ktorú vychytili v závere roka a po hladkom víťazstve si pripísali tri body, ktoré ich držia v strede tabuľky na dostrel od vyšších priečok.

Veľa boja, menej peknej hry

Na michalovskom štadióne sa v prvej tretine viac bojovalo ako hralo.

Pozorné obrany nepúšťali súperov k šanciam, čo preniklo na bránu, tak ako v siedmej minúte strela Drtinu, riešili spoľahlivo brankári.

Na prvý gól tak diváci čakali až do sedemnástej minúty, keď obrane hostí unikol Lukáš Toma a pohotovo otvoril skóre.

Michalovčania mohli v samom závere navýšiť svoje vedenie, z presilovej hry ale druhý gól nevyťažili.

Mašlonka nedohral

Priebeh druhej tretiny ovplyvnila 23. minúta, keď za bránkou narazil domáci Mašlonka do hosťujúceho brankára Kristína, ktorého po strete vyniesli na nosidlách. Obaja aktéri tohto súperi v zápase dohrali.

Zranený Kristín bol vystriedaný Pavlasom, Mašlonka inkasoval trest päť plus do konca zápasu.

Hostia ale s presilovkou nenaložili najlepšie, ba v nej mohli aj inkasovať, Pavlas sa však vyznamenal pri tutovke Giľáka.

Presilovku o dvoch hráčov v trvaní 69 sekúnd nevyužili ani domáci, tí však predsa pridali druhý gól, keď sa v predbránkovom priestore presadil Lalancette.

Víťazstvo si postrážili

Hneď v úvode tretej časti sa gólovo presadil aj michalovský kapitán Kolba, ktorý tak definitívne upokojil svojich spoluhráčov a zápas sa už len dohrával.

Hostia, ktorí neskórovali v predchádzajúcich dvoch dueloch, sa snažili aspoň o čestný úspech.

Na Trenčanovi ale postupne stroskotali Jurík, Hruška aj Tomáš Pospíšil.

Nakoniec ale michalovský brankár tretiu tohtosezónnu nulu neudržal, keď ho sedemdesiat sekúnd pred koncom prekonal Hruška.

Skóre sa menilo ešte raz, keď do prázdnej brány pečatil na 4:1 Mesikammen.

Hlasy po zápase

Richard Šechný, asistent trénera Michaloviec: "Nemali sme dobrý začiatok. Upokojil nás až Tomov gól na 1:0. Odvtedy sme dominovali a sme radi, že sme doviedli duel do víťazného konca."

Miroslav Mosnár, tréner Nových Zámkov: "Ja ani nemám čo hodnotiť. Chýbal nám pohyb, podali sme odovzdaný výkon. Trápime sa v koncovke, čo bolo vidieť aj dnes."

Štatistika

Dukla Ingema Michalovce - HC Mikron Nové Zámky 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Góly: 17. Toma (Giľák), 32. Lalancette, 42. Kolba (Galamboš, Spilar), 60. Mesikämmen (Giľák, Šimun) - 59. R. Hruška (Števuliak, P. Mikuš).

Rozhodovali: Fridrich, J. Tvrdoň - Valo, Durmis, vylúčení:1:5, navyše: Mesikämmen 10 minút za napadnutie hlavy a krku, Mašlonka (obaja Michalovce) 5+DKZ za napadnutie, presilovky a oslabenia: 0:0, 3 800 divákov.

HK Dukla Ingema Michalovce: Trenčan - Hančák, Ventelä, Dalhuisen, Kolba, Mesikämmen, Novický - Korhonen, Lalancette, Spilar - Hričina, Galamboš, Mašlonka - Safaralejev, Linet, Hvila - Giľák, Toma, Šimun.

HC Mikron Nové Zámky: Kristín (23. Pavlas) - Ordzovenský, Hatala, Fereta, Drtina, P. Mikuš, Pavúk, Monakov - Stupka, Fábry, Pospíšil - J. Jurík, Holovič, Bajtek - Andrisík, R. Hruška, Števuliak - Jurák, Jaša, Rogoň.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovce sa lúčili s historickým rokom výhrou