Michalovčanky dvakrát sfúkli Prešov, nastrieľali mu až 92 gólov

Finálová séria medzi Michalovcami a Prešovom je zatiaľ jasne v réžii Iuventy.
Finálová séria medzi Michalovcami a Prešovom je zatiaľ jasne v réžii Iuventy. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|12. máj 2019 o 15:52

Veľký favorit je blízko k obhajobe majstrovského titulu.

2. zápas finále: Michalovce - Prešov 50:24: fotogaléria

12.5.2019

MICHALOVCE. Hádzanárky michalovskej Iuventy delí už len krôčik od ďalšieho, v poradí už dvanásteho titulu majsteriek Slovenska.

Zemplínčanky bez najmenších ťažkostí zvládli úvodné dve stretnutia finálovej série proti Prešovu, ktorému pripravili dve zdrvujúce porážky.

V domovskej Chemkostav aréne najprv v sobotu triumfovali 42:24 a o deň neskôr dokonca 50:24.

V oboch súbojoch bolo rozhodnuté už do prestávky, po zmene strán mohol dať tréner Iuventy Peter Hatalčík priestor aj mladým hráčkam z lavičky, ktoré sa premiérovo mohli nadýchnuť finálovej atmosféry.

Budúcu sobotu sa séria presťahuje do metropoly Šariša, kde veľký favorit bude chcieť využiť hneď prvý majstrovský mečbal. A nikto asi nepochybuje o tom, že ho aj využijú...

Finále play-off hádzanárok Michalovce - Prešov (1. zápas): fotogaléria

12.5.2019

Premiérová päťdesiatka

Žlto-modré nastupovali do série so Šarišankami s rešpektom, keďže ich súperky v semifinále vyradili bronzový tím MOL ligy Šaľu, ktorá má svoju kvalitu.

„Ak mám byť úprimná, od Prešovčaniek som čakala viac. My sme však zahrali výborne v obrane a dodržiavali sme taktiku, ktorú nám tréner naordinoval. Som rada, že sme prvé dva kroky takto zvládli. Oba domáce duely preto hodnotím pozitívne. Na súpera sme sa svedomito pripravovali, nepodcenili sme ho a do oboch zápasov sme išli tak, ako sa má,“ spokojne hovorila pivotka Iuventy Nikoleta Trúnková, ktorá cez víkend zaťažila konto Prešova jedenástimi zásahmi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovčanky dvakrát sfúkli Prešov, nastrieľali mu až 92 gólov