Michalovčania naložili súperovi päťku. Čo na to Dominik Kunca?

Otvoril si gólový účet v tejto sezóne. Dominik Kunca (vpravo) skóroval po zmene strán.
Otvoril si gólový účet v tejto sezóne. Dominik Kunca (vpravo) skóroval po zmene strán. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|7. nov 2016 o 00:00

Žltomodrí si pripísali zatiaľ najvyššie víťazstvo medzi elitou.

MICHALOVCE. Po streleckom mlčaní v predošlom súboji so Senicou sa michalovskí futbalisti v sobotu gólovo utrhli. Na domácom štadióne si „pochutnali“ na Zlatých Moravciach, ktoré uzatvárajú prvoligový pelotón. FC ViOn nastrieľali päť gólov a zvíťazili hladko 5:1.

Žlto-modrí prvýkrát na najvyššom fóre zaznamenali toľko presných zásahov v jednom zápase a prvý raz sa im aj podarilo zvíťaziť taký vysokým rozdielom.

Výsledok je však úplne spravodlivý, lebo Michalovčania boli v každej hernej činnosti o triedu lepší ako mužstvo od Žitavy. Dvoma gólmi sa prezentoval ghanský loptový kúzelník Emmanuel Mensah, po jednom presnom zásahu pridali Ivan Kotora a Dominik Kunca.

Piaty úder si zasadili hostia sami, keď si vlastný gól strelil Karol Karlík.

Po vysokom víťazstve sme vyspovedali 24-ročného útočníka MFK Zemplín Dominika Kuncu, ktorý zaznamenal v sobotu ôsmy fortunaligový gól.

Po takmer dvoch mesiacoch ste sa objavili v základnej zostave a trénerovi ste sa hneď odvďačili za dôveru gólom. Spokojnosť?

„Z gólu mám veľkú radosť, ale v prvom rade sa teším z toho, že som ním pomohol mužstvu k ďalším trom bodom. Proti Zlatým Moravciam sme zahrali predovšetkým ako jeden tím, aj keď nám chýbali traja hráči zo základu. Napriek tomu sme zvládli zápas na jednotku.“

Čo myslíte, vypýtali ste si týmto výkonom miestenku v základnej jedenástke?

„To je otázka na trénera. Ja sa však snažím pracovať na tréningoch a v zápasoch naplno, aby som bol prospešný pre mužstvo. Uvidíme, či dostanem šancu aj v ďalších súbojoch. Verím, že áno.“

Prvýkrát ste v najvyššej súťaži dali v jednom zápase päť gólov, potešil kabínu aj tento fakt?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovčania naložili súperovi päťku. Čo na to Dominik Kunca?