Michalovčania aj v oklieštenej zostave poľahky zdolali súpera

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Autor: archív)
Sportnet|5. nov 2016 o 19:29

MFK Zemplín Michalovce vyhrali nad ViOnom Zlaté Moravce-Vráble 5:1.

MICHALOVCE. Futbalisti Michaloviec potvrdili rolu favorita a deklasovali Zlaté Moravce-Vráble 5:1 v sobotňajšom stretnutí 15. kola najvyššej slovenskej súťaže.

Pre FC ViOn je to už siedmy ligový duel bez bodového zisku a "upevnená" posledná 12. priečka v tabuľke Fortuna ligy. Zverenci trénera Petra Gergelyho získali dosiaľ iba 6 bodov.

Hráči MFK Zemplín sa jednoznačným triumfom posunuli pred úradujúceho majstra z Trenčína i Trnavu na 6. miesto s 22 bodmi, figurujú iba horším skóre za piatym v hodnotení Ružomberkom.

Priebeh stretnutia

Aj napriek trom vynúteným zmenám v základnej zostave držali Michalovčania v 1. polčase hru pevne v rukách a od začiatku na trávniku dominovali.

V 8. minúte Kushta ešte namieril hlavou do brvna a v 15. minúte Šimčákovu strelu Kováč vytlačil na rohový kop, ale v 18. minúte už domáci skórovali, keď sa utešenou strelou spoza hranice šestnástky presadil Mensah.

Hostia kontrovali nepresnou strelou Kapora.

V 28. minúte už bolo 2:0, ked sa po rýchlej kontre a presnej prihrávke Kushtu po prvý raz v michalovskom drese presadil Ivan Kotora.

Zemplínčania dominovali aj vo zvyšnom čase 1. polčasu.

Zaujala ešte Mensahova strela, ktorá tesne minula bránu hostí.

Gólové hody pokračovali aj v 2. polčase. Michalovčania hrali naďalej aktívne a ich dominanciu zavŕšil v 52. minúte po prieniku utešenou strelou Mensah.

O 6 minút neskôr hostia odpovedali priamym kopom Karlíka, ktorý skončil v sieti. V 60. minúte opäť prehrávali 3-gólovým rozdielom, keď po prieniku skóroval Dominik Kunca.

Na druhej strane zaujala Orávikova šanca, ktorú Macej vytlačil na rohový kop. Rovnako skončila aj strela Regáliho na druhej strane.

Gólový účet zápasu uzavrel v 89. minúte vlastným gólom Karlík, ktorý si hlavou zrazil do vlastnej siete center z ľavej strany.

Hlasy trénerov

Anton Šoltís, tréner Michaloviec: "S predvedeným výkonom som spokojný. Súhlasim s trénerským kolegom, že naše víťazstvo je zaslúžené."

Peter Gergely, tréner Zlatých Moraviec: "V zápase nemám veľa čo hodnotiť, domáci boli jasne lepší. Dostali sme veľmi ľahké góly. Keď sme sa nadýchli za stavu 3:1, hneď sme inkasovali ďalší gól. Víťazstvo domáceho mužstva je absolútne zaslúžené."

Štatistika

MFK Zemplín Michalovce - ViOn Zlaté Moravce-Vráble 5:1(2:0)

Góly: 18. a 52. E. Mensah, 28. Kotora, 68. Kunca, 89. (vl./Karlík - 58. Karlík. Rozhodoval: Smolák, ŽK: Karlík, 1185 divákov.

Zostavy a striedania:

MFK Zemplín Michalovce: Macej Qose, Sipľak, Podhorin, Šimčák - T. Sedlák Kunca (84. Tereščenko), Danko, E. Mensah, Kotora (72.Regáli) - Kushta (80. Leško)

ViOn Zlaté Moravce-Vráble: Kováč Boszorád, Karlík, Kapor, Švec(46. Obročník) - Bariš (46. Pintér), Pastva - Válovčan, Orávik, M.Sedlák - Sombat (69. Guilavogui)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovčania aj v oklieštenej zostave poľahky zdolali súpera