MFK Revúca zdolal Slovenské Ďarmoty

(Autor: MFK Revúca)
Peter Podolinský|14. sep 2017 o 12:32

Brankára Smerek si na jeseň pravdepodobne už nezachytá.

REVÚCA. Zápas 6. kola IV. ligy Juh SsFZ medzi MFK Revúca a Slovenskými Ďarmotami mal dve stránky.

Na jednej bola radosť zo zaslúženého víťazstva, na druhej zranenie brankára Smereka, ktorý si na jeseň pravdepodobne už nezachytá.

Góly aj zranenie

V 6. kole zavítal uplynulú nedeľu na pôdu MFK Revúca súper zo Slovenských Ďarmôt, ktorý tu dokázal v minulej sezóne zvíťaziť.

Domáci mu teda mali čo oplácať, zároveň chceli natiahnuť svoju domácu víťaznú šnúru aj nepriestreľnosť.

Opäť za hlasnej podpory fanúšikov začali svoj cieľ napĺňať už od prvej minúty. Hneď po rozohraní vybojoval v strede poľa loptu Šestina, vysunul do šestnástky Bystrána a ten našiel pred bránou Faška, ktorý nikým nekrytý otvoril skóre zápasu.

Po opätovnom rozohraní si však domáca obrana nedala pozor a sám pred brankárom Smerekom sa ocitol Slančík.

Po ich vzájomnom súboji ostali obaja ležať na zemi a domáci kapitán opustil ihrisko aj štadión v sanitke so zlomenou kľúčnou kosťou.

Do brány sa tak prvýkrát v tejto sezóne postavil Štefan Opiela. Ten už v 13. min. čelil nepríjemnému priamemu kopu Slančíka aj následnej dorážke Varholáka, skóre sa ale nemenilo.

V 16. min. z diaľky vyskúšal Opielovu pozornosť aj Cibuľa, ale brankár bol opäť pripravený.

V 28. min. udreli domáci druhýkrát. V strede ihriska získal loptu Furman, vysunul Faška, ktorého prvú strelu brankár Holub vyrazil, ale následná dorážka putovala od ľavej žrde do brány.

V 33. min. mal dobrú šancu na skorigovanie stavu hosťujúci Horváth po tom, čo z vlastnej polovice naviedol loptu pred šestnástku.

Jeho strelu obrana zblokovala k Varholákovi, ktorý nabil opäť Horváthovi a jeho rotovaná strela len o centimetre minula pravý vinkel Opielovej brány.

Platilo však známe nedáš-dostaneš, pretože v následnej akcii udržal loptu medzi troma hráčmi Šestina a presnou prihrávkou našiel pred bránou Kožičku, ktorý sám pred Holubm nezaváhal.

V závere polčasu mali Revúčania ešte dve stopercentné šance. Najprv Slovák vypichol loptu na súperovej polovici a rútil sa sám na bránu, ale pred brankárom nepochopiteľne zastavil a vracajúci sa obranca mu loptu odkopol na roh.

Ten istý hráč vysunul Bystrána, ktorý potiahol loptu do šestnástky, kde nezištne prihral lepšie postavenému Faškovi. Ten však sám pred brankárom trafil iba do jeho nôh a následnú Šestinovu dorážku vykopol na bránkovej čiare Cibuľa.

Opiela podržal tím

V druhom polčase tempo hry viditeľne opadlo. Domáci hráči sa do útoku nehrnuli, pretože šetrili sily a sústredili sa najmä na udržanie náskoku a hostia nedokázali nájsť recept na pozornú obranu.

Do ojedinelej šance sa po dlhom nákope Urca od vlastnej brány dostal Bystrán, keď si prebral loptu na hranici súperovej šestnástky, no brankár včas vybehol vyrazil loptu do bezpečia.

Do brejku sa predsa len dostali aj hostia. Greguš vysunul Lukácsa, ktorý postupoval sám na Opielu, ale ten vybehol a nohami zastavil rodiacu sa príležitosť.

Najväčšiu šancu spálili hostia v 63. min. Horváth prihral Slančíkovi, ktorý namieril do žrde a dorážku Lukácsa chytil na čiare pripravený Opiela. V samom závere zvonila domáca žrď ešte raz, tentokrát si takmer strelil vlastenca Urc, po Slančíkovej strieľanej prihrávke pred bránu.

Výsledok 3:0 však ostal v platnosti až do záverečného hvizdu.

Kapitán MFK Revúca Lukáš Smerek: „Začali sme presne tak, ako sme chceli. Vybehli sme na súpera a z prvej šance sa nám podarilo skórovať. Škoda, že sme o minútu neskôr nedokázali odkopnúť loptu. Z toho pramenila šanca súpera a môj kontakt s útočníkom. Hneď, ako na mňa spadol, som vedel, že je zle. Do konca jesene si už pravdepodobne nezachytám. Zranenia však patria k športu a dávajú šancu ďalším hráčom. Zvyšok zápasu som videl na videu a myslím, že Piťo (Opiela) ho zvládol celkom dobre. Dúfam, že spoluhráči získajú čo najviac bodov aj bezo mňa.“

Štatistika

Revúca – Slovenské Ďarmoty 3:0 (3:0)

Góly: 1. a 29. Faško, 34. Kožička.

MFK Revúca: Smerek (K) (6. Opiela) - Majerčík, T. Urc, Krajňák, Antal, Kožička, Furman (76. Lunter), Šestina, Slovák (61. Ganaj), Bystrán, Faško.

FK Slovenské Ďarmoty: Holub (K) - Horváth, Greguš (79. Koncz), Ohajda, M. Nilaš, Lukács, Cibuľa, Varholák, Slančík, Rajťuk (46. Ďorď), J. Havrila.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»MFK Revúca zdolal Slovenské Ďarmoty