Sú amatéri, vyradili profesionálov. Veria si aj na ďalšieho luxusného súpera

Radosť po góle.
Radosť po góle. (Autor: Pavol Ľorko)
Ivan Mriška|7. okt 2021 o 15:01

Dolný Kubín zdolal v Slovnaft Cupe Liptovský Mikuláš 3:2.

DOLNÝ KUBÍN. Keď v 53. minúte svietil na tabuli stav 3:0, neverili tomu ani domáci fanúšikovia. Treťoligový Dolný Kubín sa postaral o senzáciu, keď v Slovnaft Cupe vyradil fortunaligový Liptovský Mikuláš.

„Akonáhle odpískal rozhodca koniec, boli to neskutočné pocity. Je to jeden z najväčších úspechov v histórii klubu,“ spokojne uviedol predseda MFK Dolný Kubín Boris Brašeň.

Najlepšia reklama pre klub

Za oravský klub sa dvakrát presadil Marek Bobček a jeden gól pridal Peter Bača. Hostia po zásahoch Rastislava Václavíka a Richarda Bartoša stav skorigovali, no na prekvapivom postupe Dolného Kubína už nič nezmenili.

„Výsledok ide do sveta a je najlepšou reklamou pre klub. Takýto mediálny obraz nám nesmierne prospieva. Či už v komunikácii so sponzormi alebo mestom,“ dodal.

Hernú prevahu a viac šancí mali v zápase Liptáci. Domáci však vynikali bojovnosťou.

„Hráči sa so súpermi poznajú, preto si na nich verili. Prekvapili aktívnou hrou. Do zápasu sme išli s pokorou, ale ako sa hovorí, šťastie praje pripraveným,“ pousmial sa Brašeň.

Amatéri zdolali profesionálov

MFK Dolný Kubín je amatérsky klub, za ktorý hrajú futbalisti, ktorí chodia do práce. Vyradenie profesionálov z Liptova je preto pre zástupcu Fortuna ligy blamáž.

„Za prístup a výkon dávam pred hráčmi klobúk dole. Ich nasadenie bolo nesmierne,“ dodal.

„Tréner nám v šatni hovoril, že s takýmto súperom sa nám podarí vyhrať možno jeden zápas z piatich. Zápas bol ťažký od začiatku až do konca. Zvládli sme to skvele po tímovom výkone. Veľká vďaka patrí aj našim fanúšikom, ktorí nás hnali celý čas za víťazstvom,“ pre myorava.sme.sk povedal stredopoliar Peter Bača.

Veria si aj na Žilinu

Krátko po dolnokubínskom úspechu v Sieni slávy slovenského futbalu vyžrebovali dvojice štvrtého kola Slovnaft Cupu. Na Oravu pricestuje ďalší luxusný súper - MŠK Žilina.

„Telefón mi cinkal ako najatý. Hráči si priali Ružomberok, ale aj Žilina je obrovským lákadlom pre divákov. Je to klub, ktorý hral v Európe a má veľký cveng. Nedávno sa Žilina trápila v Bánovej, kde vyhrala až na penalty.

O podobné prekvapenie sa pokúsime aj my. Musíme si veriť, každý zápas začína od 0:0,“ vysvetlil Brašeň.

Zápas sa bude hrať na štadióne, kde finišujú rekonštrukčné práce. „Ďakujeme mestu, že nám vo všetkom vychádza v ústrety a podporuje nás. Bude to veľká oslava futbalu,“ dodal.

Najlepší klub zo stredu

Ak by futbalisti Dolného Kubína pripravili ďalšiu senzáciu, bola by to rarita.

„Budeme postupovať až kým nedostaneme Slovan. Ak porazíme aj ten, potom nás zastaví už len Arsenal,“ zavtipkoval Brašeň a dodal: „Samozrejme, že žartujem. Do zápasu ideme s pokorou. Hrať s tak úzkym kádrom anglické týždne nie je jednoduché. Keď sa však darí, energia a chuť nechýbajú.“

Ak Kováčová cez víkend v dohrávke 3. kola vypadne so Slovanom Bratislava, Dolný Kubín bude v pohári najlepším tímom zo SsFZ. Do klubu by mala od zväzu putovať odmena tritisíc eur.

„Peniaze pôjdu hráčom. Dohodneme sa, ako ich využijeme. Chalani si to určite zaslúžia. Za to, čo pre klub, mesto a región dokázali,“ prezradil.

Šéf klubu má z úspechov áčka nesmiernu radosť. Prízvukuje však, že tak ako hlavný tím je dôležitá aj mládež.

„Dospelí a mládež sú ako dve spojené nádoby, jedna bez druhej nemôže fungovať. Ak chceme preto klub posunúť vyššie, dôraz musíme klásť na deti. V Dolnom Kubíne tak robíme a určite robiť budeme,“ uzavrel šéf klubu Boris Brašeň.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Sú amatéri, vyradili profesionálov. Veria si aj na ďalšieho luxusného súpera