Mazáň už trénuje so Žilinou. Bolesť v oblasti achilovky už necítim žiadnu, tvrdí

Na snímke vľavo hráč MŠK Žilina Róbert Mazáň, vpravo hráč MFK Zemplín Michalovce Dominik Kunca v zápase 8. kola futbalovej Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce – MŠK Žilina.
Na snímke vľavo hráč MŠK Žilina Róbert Mazáň, vpravo hráč MFK Zemplín Michalovce Dominik Kunca v zápase 8. kola futbalovej Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce – MŠK Žilina. (Autor: TASR)
SITA|3. mar 2017 o 15:37

Róbert Mazáň bol pevnou súčasťou slovenskej reprezentácie do 21 rokov.

ŽILINA. Slovenský futbalista Róbert Mazáň sa po vážnom zranení, operácii achilovky a päťmesačnej nútenej prestávke dáva postupne do poriadku, už v druhej polovci marca by rád pomohol MŠK Žilina v ligových bojoch k naplneniu najvyšších cieľov klubu.

"Bez futbalu je to dosť ťažké. Zdravotný stav sa mi však rapídne zlepšuje. V tomto týždni som už konečne začal trénovať s mužstvom. Bolesť v oblasti achilovky už necítim žiadnu, dokonca ani pri prihrávkach," uviedol pre denník Šport 23-ročný ľavý obranca.

Róbert Mazáň bol pevnou súčasťou slovenskej reprezentácie do 21 rokov v jej úspešnom kvalifikačnom ťažení a následnom postupe do Poľska na júnový záverečný turnaj ME 2017 tejto vekovej kategórie.

Bez futbalu je to dosť ťažké. Zdravotný stav sa mi však rapídne zlepšuje. V tomto týždni som už konečne začal trénovať s mužstvom. Bolesť v oblasti achilovky už necítim žiadnu, dokonca ani pri prihrávkach.


Róbert Mazáň, slovenský futbalista

Mazáň by na tomto šampionáte nerád chýbal: "Cítim sa dobre. Verím, že dovtedy odohrám nejaké zápasy a opäť sa dostanem do optimálnej formy."

Trenčiansky rodák si vlani 24. septembra v dueli 10. kola Fortuna ligy proti Zlatým Moravciam bez cudzieho zavinenia roztrhol achilovku pravej nohy, ktorú mu v žilinskej nemocnici operačným zákrokom zošili.

Nasledovala šesťtýždňová fixácia, rehabilitácia a postupné zapájanie sa do tréningu. Mazáň bol s výpravou MŠK Žilina aj na sústredení v Turecku, ale pripravoval sa iba individuálne.

"Najbližšie dva zápasy vo Fortuna lige hráme vonku - v Podbrezovej a v Dunajskej Strede. V tom ďalšom, doma proti Ružomberku, by som už mal sedieť na lavičke a možno aj zasiahnuť do hry," vyjadril sa Róbert Mazáň.

Mazáň v doterajšej seniorskej kariére hral okrem Žiliny aj za Trenčín, Senicu i poľský tím Podbeskidzie Bielsko-Biala.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Mazáň už trénuje so Žilinou. Bolesť v oblasti achilovky už necítim žiadnu, tvrdí