Nielen Pačinda, Krivák či Lačný. Košice majú aj ďalšieho lídra, zaujal i súperov

Matej Jakúbek (s loptou).
Matej Jakúbek (s loptou). (Autor: facebook FC Košice/Šimon Pavlišin)
Daniel Dedina|3. feb 2023 o 16:05

Teší sa na sústredenie. Ako vníma nové posily?

Radia sa k najväčším favoritom druhej ligy. Pre mnohých sú favoritom číslo jedna na postup. Napriek tomu, že im aktuálne patrí druhé miesto.

Stredopoliar FC Košice MATEJ JAKÚBEK patrí k lídrom mužstva. V novembrovej ankete Sportnetu Jedenástka jesene II. ligy získal druhý najvyšší počet hlasov. Do ideálnej zostavy si ho vybralo dvanásť zo šestnástich zástupcov klubov.

„Verím, že mám ešte na viac,“ vraví niekdajší mládežnícky reprezentant Slovenska, ktorý má na konte ligové štarty v drese Slovana Bratislava, Dunajskej Stredy i Trnavy.

V strede týždňa ste na piaty pokus zaznamenali prvé víťazstvo v zimnej príprave. Trebišov ste zdolali 1:0. Hoci ide o prípravu, chutila táto výhra?

Od začiatku prípravy ubehol už pomaly mesiac. Je vidieť, že pracujeme, nohy sú trocha ťažšie, ale v každom tréningu i zápase sa snažíme ísť za víťazstvom, aby sme sa naučili vyhrávať. Proti Trebišovu sa nám to konečne podarilo.

Výsledok si ceníme a treba ďalej makať. Ešte máme dosť času na to, aby sme doladili veci, ktoré zatiaľ nie sú tak dobré, ako sa očakáva.

Košičania vyhrali v príprave až na piaty pokus.
Košičania vyhrali v príprave až na piaty pokus. (Autor: facebook FC Košice/Šimon Pavlišin)

Ako zatiaľ hodnotíte prípravu? Môžete s jej doterajším priebehom vysloviť spokojnosť?

Áno. Odohrali sme zápasy proti dvom kvalitným maďarským tímom Nyíregyháze a DVTK Miškovec i dvom fortunaligistom Dunajskej Strede a Banskej Bystrici.

Po tejto stránke je to super. Preverili nás ťažší súperi. Čo sa týka tréningového procesu, trénujeme poctivo, takže všetko je fajn.

Košice hneď skraja prípravy predstavili zaujímavé posily. Ako do mužstva zapadli noví hráči?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Nielen Pačinda, Krivák či Lačný. Košice majú aj ďalšieho lídra, zaujal i súperov