Hrašnovú výkon na ME veľmi mrzí. Verila som si na finále, uviedla

Martina Hrašnová.
Martina Hrašnová. (Autor: TASR)
SITA|9. jún 2024 o 15:10

Slovenská kladivárka je strieborná medailistka z ME 2012 v Helsinkách a bronzová z MS 2009 v Berlíne.

BRATISLAVA. Martina Hrašnová pri svojom siedmom a zrejme aj poslednom vystúpení na majstrovstvách Európy neprešla kvalifikáciou súťaže kladivárok.

V B-skupine jediným zmeraným výkonom 61,46 m z úvodnej série obsadila 14. priečku a celkovo jej vo výsledkovej listine kvalifikácie patrí 29. pozícia.

Štyridsaťjedenročná Hrašnová skončila o dve miesta za krajankou Veronikou Kaňuchovou, ktorá dosiahla v rámci A-skupiny výkon 63,85.

Limit 71,50 m splnili iba tri kladivárky v kvalifikácii. Ďalších deväť aktérok sa posunulo do finále svojimi najlepšími výkonmi.

Postupová čiara je za Poľkou Katarzynou Furmanekovou, ktorá odhodila kladivo do vzdialenosti 68,66.

Zverenka trénera Rudolfa Lukáča Hrašnová prišla do Ríma so sezónnym maximom 67,61, ktoré dosiahla pred vyše mesiacom v Košiciach.

Ak chcela postúpiť do finále, musela by svoj najlepší výkon sezóny vylepšiť o vyše jeden meter.

Osobný rekord 76,90 predviedla pred vyše 15 rokmi v Trnave. Hrašnová je strieborná medailistka z ME 2012 v Helsinkách a bronzová z MS 2009 v Berlíne.

"Veľmi ma to mrzí. Keď som išla do prípravy na túto sezónu, trúfala som si postúpiť do finále na ME. Inak by som sa do toho ani nepúšťala.

Dlho to vyzeralo veľmi dobre. Až pred koncom prípravy sa objavili problémy a nevyužili sme to, čo sme za celý rok natrénovali.

Môj prvý európsky medailový šampionát bol v Taliansku a som rada, že som sa do Talianska mohla ešte raz vrátiť a vychutnať si skvelú atmosféru ME.

Jasné, že to nie je ideálne, ale už pred štartom som vedela, že ambície nemôžem mať veľké. Teraz sa s tým musím zmieriť," uviedla Martina Hrašnová na fejsbúkovom profile Slovenskéhoa atletického zväzu.

Na podotknutie, že sezóna pokračuje a jej vrcholom budú olympijské hry v Paríži, Hrašnová zareagovala.

"Zrátala som si to a, žiaľ, olympiáda už pre mňa neprichádza do úvahy. To by som musela hodiť limit a to už nie je možné.

Veľmi rada by som povedala, že bude bojovať, ale viem, že už nie. Čo sa týka mojej budúcnosti, doprajem si oddych a potom sa rozhodnem, čo ďalej v rozhovoroch na Dukle aj na Slovenskom atletickom zväze," dodala Hrašnová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Hrašnovú výkon na ME veľmi mrzí. Verila som si na finále, uviedla