Martin: Aj bez Kližana a Lacka môžeme pomýšľať na víťazstvo

Andrej Martin zaznamenal výrazný skok v rebríčku ATP.
Andrej Martin zaznamenal výrazný skok v rebríčku ATP. (Autor: TASR/AP)
Ondrej Gajdoš|15. júl 2016 o 17:39

Andrej Martin v súboji s Maďarskom prvý raz nastúpil v úlohe slovenskej tenisovej jednotky.

BRATISLAVA. Bratislavčan ANDREJ MARTIN mal daviscupovú premiéru vo februári 2013 v zápase s Ukrajinou, odvtedy sa vypracoval na stabilného hráča slovenského tímu a včera v súboji s Maďarskom prvý raz nastúpil v úlohe jednotky. Získal prvý bod, keď Petra Nagya (431. v ATP) zdolal 6:4, 6:2, 6:4. Slovensko viedlo v druhom kole I. skupiny euroafrickej zóny 1:0.

Bol to ľahší či ťažší zápas, než ste očakávali?

"Nemal som žiadne očakávania. Prvý duel je vždy ťažký. Nešiel som na kurt s tým, že vyhrám v troch setoch, ale povedal som si, že budem bojovať do posledných síl, aby som pre Slovensko priniesol prvý bod. Začal som trocha opatrnejšie, oťukával som si súpera a tomu prispôsoboval hru. S výsledkom som spokojný, ušetril som si sily do ďalších zápasov a Jojovi Kovalíkovi sa ľahšie nastupovalo na druhú dvojhru."

Medzi vami a Nagyom je rebríčkový rozdiel vyše tristo miest, no domáci hráč kládol najmä v prvom a treťom sete veľký odpor. Neprekvapilo vás to?

"V tenise platí, že čím ťažšie sú podmienky na kurte, tým viac sa stiera rebríčkové postavenie hráčov. Veľkú úlohu dnes zohral vietor. Z jednej strany fúkal do chrbta, z druhej zasa bolo treba silnejšie udierať do loptičky. Aj dvorec bol po štvrtkovom daždi nasiaknutý, loptičky ťažšie. Kvalita tenisu išla v takýchto podmienkach trochu do úzadia, bolo to viac o bojovnosti."

Nagyovi ste hrali viac do bekhendu. Je to jeho slabší úder?

"Ťažko povedať, či je jeho jednoručný bekhend slabší. Mne sa lepšie hrá do bekhendovej strany súpera, a keďže to nebola jeho zbraň, tak som tam posielal viac loptičiek."

Prvý raz ste jednotkou slovenského tímu. Bol to váš najdôležitejší zápas v Davisovom pohári?

"Neviem to porovnať, lebo dôležité víťazstvo som dosiahol aj vlani v Rumunsku vo štvorhre s Igorom Zelenayom, keď sme zdolali favorizovanú domácu dvojicu Mergea - Tecau a pomohli sme tímu k postupu do baráže. Teraz je to pre mňa nová skúsenosť, ktorá mi pomôže do ďalšej kariéry."

Cítili ste zvýšenú zodpovednosť, nervozitu?

"Nepripúšťal som si žiadne tlaky. Bral som zápas ako každý iný. Povedal som si, že zahrám najlepšie, ako viem, a keď vyhrá súper, tak mu športovo zablahoželám."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Martin: Aj bez Kližana a Lacka môžeme pomýšľať na víťazstvo