Martin bez problémov zdolal maďarskú dvojku, Slováci vedú 1:0

Andrej Martin zaznamenal výrazný skok v rebríčku ATP.
Andrej Martin zaznamenal výrazný skok v rebríčku ATP. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|15. júl 2016 o 14:17

Slovák dovolil Péterovi Nagyovi získať len desať gemov.

2. kolo I. skupiny euroafrickej zóny:

MAĎARSKO - SLOVENSKO 0:1 po piatkovej I. dvojhre

(Budapešť, Európa Tenisz Center, antuka vonku)

Péter Nagy - Andrej Martin 4:6, 2:6, 4:6 za 137 minút

Zostávajúci program:

Piatok - dvojhra: Márton Fucsovics - Jozef Kovalík

Sobota - štvorhra (14.00): Márton Fucsovics, Levente Gödry - Andrej Martin, Igor Zelenay

Nedeľa - dvojhry (postupne od 11.00): Márton Fucsovics - Andrej Martin, Péter Nagy - Jozef Kovalík

BUDAPEŠŤ. Favorizovaný líder hostí Andrej Martin zvíťazil nad singlovou dvojkou domácich Péterom Nagyom za 137 minút s prehľadom 6:4, 6:2, 6:4 v úvodnej z dvoch piatkových dvojhier v rámci budapeštianskeho antukového stretnutia Maďarsko - Slovensko v 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2016 tenisových reprezentačných družstiev mužov (15. - 17. júla).

Siedmy mečbal premenil bodom priamo z podania.

Andrej Martin zvládol úvodný zápas: fotogaléria

19.7.2016

Dvadsaťšesťročný Bratislavčan Martin figuruje na 122. pozícii v renkingu ATP v singli. Už bol aj na 105. mieste. O dva roky mladšiemu Nagyovi patrí 431. priečka, čo je jeho osobný rekord. Bol to ich prvý vzájomný súboj.

V areáli Európa Tenisz Center nasleduje duel 24-ročnej jednotky hostiteľov Mártona Fucsovicsa (165.) s 23-ročnou dvojkou tímu SR Jozefom Kovalíkom (124.).

Slovák vedie v štatistike zo seniorských konfrontácii povzbudivo 3:0. V apríli na antukovom challengeri v Neapole dominoval 6:3, 6:0.

"Prvé zápasy sú vždy ťažké. Súpera som veľmi nepoznal, hral som spočiatku na istotu. Oproti minulým dňom dnes fúkal vietor, čo sťažovalo podmienky. Ovplyvnilo to zápas. Bolo to viac o bojovnosti ako o kvalite," povedal Martin.

"Som rád, že som potvrdil papierové predpoklady a skončilo sa to 3:0 na sety. Nagy je šikovný hráč, nerobí veľa chýb, musel som si to sám uhrať."

"Som rád, že máme prvý bod. Nebol to ľahký zápas. Nagy hral bojovne a málo kazil, Andrej si musel všetko uhrať sám. Veľmi dobre sa vyrovnal s náročnými podmienkami aj nepríjemným vetrom. Vyšiel mu najmä druhý set, v ktorom veľmi dobre ustál koncovky gemov. Ina by bol aj tento set asi tesnejší," zhodnotil nehrajúci kapitán slovenského daviscupového tímu Miloslav Mečíř.

Miloslav Mečíř (vľavo) mohol byť s výkonom Andreja Martina spokojný.
Miloslav Mečíř (vľavo) mohol byť s výkonom Andreja Martina spokojný. (Autor: TASR)

Víťaz premiérového vzájomného zápasu Slovenska s Maďarskom bude 16. - 18. septembra hrať v play-off o 16-člennú svetovú skupinu týchto MS tímov ITF.

Ak Slováci v Maďarsku neuspejú, nastúpia v spomenutom jesennom termíne v Izraeli v 1. kole play off o zotrvanie v príslušnej skupine regionálnej zóny. V marcovom asociačnom termíne mali ako nasadení voľný žreb.

Slováci hrajú v I. skupine euroafrickej zóny okrúhly desiaty rok za sebou. Rozhodla o tom ich vlaňajšia septembrová prehra 2:3 s Poliakmi v Gdyni v play off o elitu. V renkingu krajín figurujú na 18. pozícii, Maďari sú na 34. priečke.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Martin bez problémov zdolal maďarskú dvojku, Slováci vedú 1:0